Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Презентація книги Зірки Мензатюк "Дике літо в Криму"

 16 травня 2018 року працівники КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей" взяли участь у презентації книги відомої української письменниці, лауреата премії ім. Л. Українки (2007 р.) та премії ім. Н. Забіли (2005 р.) Зірки Мензатюк "Дике літо в Криму", до написання якої, за словами письменниці, її надихнула зустріч з кримськотатарським письменником Нузетом Умеровим. Презентація відбулася в Національному музеї літератури України за участі Еміне Джапар, заступника Міністра інформаційної політики України та Івана Малковича, директора видавництва «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА», лауреата Національної премії ім. Тараса Шевченка. 

Книжка "Дике літо в Криму" – продовження пригодницької повісті "Таємниця козацької шаблі". Це сповнена пригод історія про літні канікули на кримському узбережжі, про дружбу київської школярки Наталочки з татарськими ровесниками. Оселившись в наметі на березі моря, допитлива п`ятикласниця зіткнулася з несподіваними небезпеками  та загадками. Та найбільшою таємницею і пригодою є пошук коштовного срібного пояса унікальної роботи, який зник коли татарів вивозили з Криму. Повість розповідає дітям про трагічну сторінку в історії кримськотатарського народу – депортації з Криму 18 травня 1944 року і нелегке повернення на Батьківщину та пропагує національну толерантність. "Дике літо в Криму" – це не тільки пригоди та історія. Це ще й книжка про красу кримської природи та романтику подорожей.

Учасників заходу та гостей приємно порадували національними кримськотатарськими піснями та танцями юні учасниці культурного центру "Кримська родина"

Чудові враження, цікаві факти, море емоцій отримали всі присутні під час спілкування з письменницею. На завершення зустрічі – книжки-подарунки від письменниці Зірки Мензатюк, автограф-сесія та фото на згадку. Пригодницька повість "Дике літо в Криму" Зірки Мензатюк з авторграфом письменниці вже є і у фонді КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей" та чекає на зустріч з читачами.