Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Міжнародний день ромської культури

У Київській обласній бібліотеці для дітей відбулась одночасно цікава та визначна подія, присвячена Міжнародному дню ромської культури.

День ромів – це не лише свято ромської спільноти, це свято для шанувальників ромської культури і для всіх тих, кому не байдужий ромський народ.

 

Яскраві та поважні гості завітали на наш захід, а саме династія Заслужених артистів України – сім’я Коржових.

 

Юрій Коржов – Заслужений артист України, лауреат Міжнародних конкурсів, артист естради в Україні, Словенії, Парижі.

На професійній сцені почав працювати в ансамблі пісні та танцю «РОМЕН». Був його солістом, вокалістом, гітаристом. У 23 роки став його художнім керівником. Згодом в 2006 році разом з дружиною Валентою Коржовою відкрив циганську танцювальну школу-студію імені Коржових.

 

Валента Коржова – дружина Юрія Коржова, Заслужена артистка України, лауреат Міжнародних конкурсів, артистка естради. Вони разом з чоловіком завжди виступають чудовим дуетом. Валента є балетмейстером-постановником у його шоу-програмі. 

 

Також на святі мали за честь вітати четверте покоління династії артистів родини Коржових – їхнього талановитого сина Романа Коржова з дружиною, автора та виконавця циганських пісень, лауреата міжнародних конкурсів. 

 

Протягом творчої зустрічі наші шановні гості презентували для всіх присутніх свій неповторний співочий талант. Феєричне виконання квартету наповнило кожного в залі неймовірною енергією та почуттям причетності до ромської культури.

 

І на завершення цікавого заходу несподіваний сюрприз пролунав у стінах бібліотеки – на свято завітав досвідчений музикант, енергійний і талановитий професійний скрипаль Олександр Шевченко

 

Сердечно вдячні всім і кожному, хто розділив цей захід разом з нами! До наступних зустрічей! Не пропустіть нові анонси!