Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Мене часто запитують: «А в бібліотеку хоч хтось ходить?». Я їм відповідаю: "Не тільки ходить, а навіть підростає молоде покоління бібліотекарів". Наприклад, нещодавно у нас, в Халчанській сільській бібліотеці Кагарлицького району Київської області, була застосована нова форма роботи - "Відкрита кафедра" (рольова гра), метою якої є розвиток соціальної та громадянської орієнтації. Учасники можуть вибрати для себе будь-яку роль: президента, депутата, директора організації, установи, підприємства. Було приємно, що наші  читачі-діти вибрали роль завідуючої бібліотеки.

Учасники "Відкритої кафедри", «новопризначені працівники», не просто видавали книжечки, а рекомендували, яка краща і цікавіша; вони провели бесіду на тему «Моє відношення до алкоголю та тютюну»; для дошкільників розіграли справжню виставу «Як поводити себе на дорозі», на який колір світлофору переходити; провели конкурс малюнків.  

Особисто мені, як бібліотечному спеціалісту, було дуже цікаво спостерігати, з яким натхненням і творчістю читачі виконували роль бібліотекаря, і день промайнув наче хвилина!

Тетяна Лавренюк

завідуюча  Халчанської сільської бібліотеки

Кагарлицького  району Київської області.