Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Онлайн-навчання бібліотечних працівників Баришівської громади

 Матеріал поданий без змін

Онлайн-навчання бібліотечних працівників  Баришівської громади

(З досвіду роботи Баришівської ЦБС відділу культури та туризму Баришівської селищної ради Київської області)

 

26 листопада 2020 року працівники Баришівської центральної бібліотеки для дорослих, Баришівської бібліотеки для дітей, бібліотек-філіалів сіл Волошинівка, Гостролуччя, Рудницьке Баришівської ЦБС відділу культури та туризму Баришівської селищної ради взяли участь у онлайн-конференції щодо співпраці в рамках проєкту, започаткованого Фундацією Дарини Жолдак в партнерстві з Управлінням культури та охорони культурної спадщини Черкаської обласної державної адміністрації та Благодійної організації «Благодійний фонд «МХП-Громаді».

Проєкт розроблений і запущений для підтримки ініціатив перетворень бібліотек, описаних в рамках проєкту «Чотири простори бібліотеки».

Спікер конференції, куратор Фундації Дарини Жолдак Світлана Сом розповіла про проєкт, про цікаві ініціативи підтримки бібліотек та читання.

В 2020 році всі бібліотеки Баришівської ОТГ вже отримали чудові, інтерактивні казки від Фундації Дарини Жолдак в рамках проєкту «100000 книг для сільських бібліотек»

Фундація підтримує талановитих підлітків і допомагає розвивати їх таланти. Розпочато серії безкоштовних онлайн-зустрічей з цікавими спікерами творчих професій. 

Світлана Сом презентувала можливості для бібліотек і громад щодо впровадження моделі чотирьох просторів. Це - сучасний підхід до організації простору в бібліотеці, як інформаційного і культурного центру, місця для творчості, навчання, саморозвитку, цікавих зустрічей, яскравих подій, взаємодії мешканців громади.

Навчання буде продовжуватись. 

Лавріненко Н. І.,

зав. методично-бібліографічним відділом

Баришівської ЦБС Київської області