Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

«Доброта врятує світ» - з досвіду роботи Таращанської ЦБС Київської області.

 Матеріал поданий без змін

«Доброта врятує світ»

(З досвіду роботи Таращанської ЦБС Київської області)

 

Таку назву мала пізнавальна подорож до країни доброти і ввічливості, на яку 2 грудня до Таращанської бібліотеки для дітей завітали учні 3 класу школи №3 з класоводом Яременко В. М.. А відбулася вона на передодні Міжнародного дня людей з особливими потребами, мета якого привернути увагу до проблем, захисту прав, благополуччя людей, які потребують особливої уваги. С. Оляніцька, завідуюча бібліотекою розповіла дітям про цей день та наголосила, що обов’язок кожного з нас виявляти турботу і милосердя до людей з обмеженими можливостями.

А потім всі разом вирушили у подорож до країни ввічливості і доброти. На шляху діток чекали різні випробування на зупинках «Словник чемної людини», «Семафор ввічливості». Побували вони і у гостях «Королеви чистоти». Виконавши всі завдання, дітки склали ключик до «Країни ввічливості і доброти»

Бібліотекар Кулик Л. В. прочитала оповідання В. Сухомлинського «Доброго здоров’я дідусю» і ще раз нагадала дітям, що у житті потрібно віддавати тепло своєї душі, не лише своїм рідним, але і всім хто цього потребує. Тоді ми стаємо добрішими, духовно багатшими, милосерднішими.

Світлана Оляніцька

завідуюча Таращанською бібліотекою для дітей

Київської області