Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Творча зустріч в бібліотеці з художником Анатолієм Павелицею

 

Матеріал подано без змін

 

Творча зустріч в бібліотеці з художником  Анатолієм Павелицею

(З досвіду роботи сільської бібліотеки Чабанівської ТГ Фастівського району Київської області)

 

Буйним цвітом розквітла Весна в сільській бібліотеці села Новосілки. А все, завдяки дивовижним роботам талановитого художника, нашого земляка - Анатолія Павелиці. Чарівні квіти, пишні маки, ніжні лілеї та ще багато різних фантастичних квіток представлені на виставці, що відкрилася 14 березня.

Виставка має назву «ВЕСНА». На ній  представлено 12  полотен, де зображені  неймовірні квіти , які  зачаровують, милують око своїми кольорами та спонукають цінувати красу, що нас оточує і вірить у життя.Це вже друга  персональна виставка художника у сільській бібліотеці.

Сьогодні користувачі бібліотеки мали нагоду особисто познайомитися з автором, більше дізнатися про життєвий та творчий  шлях художника.

Анатолій Вікторович Павелиця народився  4 березня  1971 року в селі Новосілки, де і проживає по сьогоднішній час .В 1999 році закінчив живописний факультет Академії образотворчого мистецтва і архітектури. Анатолій Павелиця - майстерний графік ( має більше 150 графічних робіт),  чудесний аквареліст і живописець-пейзажист, володіє технікою офорт та пастель. У своїй мистецькій практиці майстер любить експериментувати, пише з натури, любить писати квіти та інтелектуальні абстракції. Серед його доробку  є багато картин, присвячених біблійним мотивам. Анатолій Павелиця  - учасник 28 групових та персональних виставкових проектів. Багато робіт митця  зберігаються в приватних колекціях і сімейних зібраннях України, США, Великобританії, Німеччини, Польщі, Італії

Сьогодні важливо отримувати позитивні емоції. Вони необхідні людям у такий нелегкий час. Допомагають відволіктися, зарядитися енергією, вірою у свій прекрасний український народ, у те, що ми обов’язково переможемо і відродимо Україну. А для цього потрібні сильні українці, патріотичні та здібні. А вони у нас є, і про це свідчать роботи, презентовані на виставці

Тож завітайте до бібліотеки, дорогі друзі, аби особисто переконатися, що картини митця і надихають, і заспокоюють одночасно, але нікого не залишають байдужими!

Олена Сурга

завідувачка сільською бібліотекою

Чабанівської ТГ Фастівського району

 Київської області