Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Міжнародний день числа Пі

 

Матеріал подано без змін

 

Міжнародний день числа Пі

(З досвіду роботи КЗ «Публічна бібліотека» Макарівської селищної ради)

 

14 березня світ відзначав одне з незвичайних свят – Міжнародний день числа Пі. Уперше цей день був відзначений в 1988 році у місті Сан - Франциско.

З цим незвичайним числом ми стикаємося, коли вивчаємо круг та коло. Число Пі – математична стала, яка виражає відношення довжини кола до його діаметру. У цифровому форматі це 3, 1415926….

Математики всього світу дуже люблять це свято, відмічаючи його різноманітними цікавими заходами. Учні 7-В класу Макарівського ліцею № 1 теж долучилися до цієї події, взявши участь в інтелектуальній грі  «ЗАГАДКОВЕ ЧИСЛО ПІ» в дитячій  бібліотеці. 

Змагалися команди «3 .1415» та «14.03» . В результаті напруженої та водночас цікавої боротьби, перемогу здобули «14.03».

Інтелектуали 7-В класу дізнались багато цікавих фактів про Міжнародний день числа ПІ, показали гарні знання з математики. В теплій атмосфері читальної зали  за традицією святкування цього свята смакували смачними пирогами та спілкувалися про те, яку б професію вибрали в майбутньому, чим подобається  їм математика тощо.  Дуже цікавими для дітей  стали спогади  про дитинство та вибір професії  математика  Заслуженого вчителя УкраїниПоказій Антоніни Петрівни .

Щиро дякуємо нашим гостям  за участь в святкуванні фантастичного та загадкового числа ПІ.