Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Національний тиждень читання поезії - з досвіду роботи КЗ «Публічна бібліотека» Макарівської селищної ради

 

Матеріал подано без змін

 

Національний тиждень читання поезії

(З досвіду роботи КЗ «Публічна бібліотека» Макарівської селищної ради)

 

Поезія…Яке значення має вона в нашому житті? Чи потрібно їй приділяти стільки часу? Національний тиждень читання поезії  «Ріки незмінно течуть додому?» На ці запитання сьогодні шукали відповідь учні 3-В класу Макарівського ліцею № 1(вчитель Пархоменко Л.О.).

З розповіді бібліотекаря дитячої бібліотеки, учні  дізналися  про важливість поезії, про Національний тиждень читання поезії, про історію Всесвітнього  свята  поезії та традиції відзначення цієї дати в  Україні, познайомились  з висловлюваннями відомих українців про поезію. Гарна поезія збагачує словниковий запас і допомагає висловлювати свою думку, вірші тренують пам'ять. Поезія лікує  і надихає !

З цікавістю учні переглянули презентацію та взяли участь у турнірі юних знавців української поезії, показавши гарні знання.  З особливою радістю та захопленням діти декламували  вірші улюблених поетів Т.Г. Шевченка, Лесі Українки та ін.

Поезія безперечно потрібна нам у житті, потрібна, як чисте повітря, як сонце, як їжа і вода, як спілкування… Поезія – це одна із тих небагатьох речей, які здатні змінювати світ на краще.