Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Народознавча мозаїка «Масниця до нас іде, тепло й смаколики несе»

 

Матеріал подано без змін

 

Народознавча мозаїка «Масниця до нас іде, тепло й смаколики несе»

(З досвіду роботи Баришівської ЦБС відділу культури та туризму Баришівської селищної ради Броварського району Київської області)

 

15 березня 2024 року працівники Баришівської бібліотеки для дітей Баришівської ЦБС відділу культури та туризму Баришівської селищної ради запросили до себе на гостину, на народознавчу мозаїку "Масниця до нас іде, тепло й смаколики несе" Михайла Сливчука, настоятеля Свято-Троїцького храму та здобувачів освіти 3-В класу Баришівського ліцею ім. М. Зерова разом з класоводом Ларисою Карпенко.

Юлія Гранько, провідний бібліотекар розповіла присутнім про традиції відзначення масниці в Україні,що вона завершується Прощеною неділею. 

Особливо цікаво було слухати протоієрея Михайла! Він розповідав про Прощену неділю, коли потрібно попросити вибачення і пробачити всіх своїх рідних та друзів. А ще, як люди готуються до посту. Діти задавали багато запитань і на всі отримали відповіді.

Далі був перегляд відео «Масниця. Традиції». І звісно ж пригощання варениками з сиром, млинцями з медом та варенням.

А далі була подорож до Свято-Троїцької храму! О. Михайло Сливчук зробив справжню екскурсію по храму, розповів про деякі ікони та святині храму.

Зав. Баришівською бібліотекою для дітей

Ольга Биба