Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Літературна розвага «Казкограй»

 

Матеріал подано без змін

 

Літературна розвага «Казкограй»

(З досвіду роботи Баришівської ЦБС відділу культури та туризму Баришівської селищної ради Броварського району Київської області)

 

20 березня відзначають Всесвітній День казки. З цієї нагоди в Баришівську бібліотеку для дітей Баришівської ЦБС відділу культури та туризму Баришівської селищної ради завітали здобувачі освіти 1-Б класу ОЗО «Баришівський ліцей» разом з класоводом Світланою Тивоненко на літературну розвагу «Казкограй», присвячену Всесвітньому Дню казки в рамках Всеукраїнського тижня дитячого читання.

Юлія Гранько, провідний бібліотекар розповіла дітям, що казки – улюблена література для кожної дитини. Їх люблять як діти, так і дорослі. Чим же вони так привертають до себе увагу? Що в них особливого? Передусім те, що в казках завжди перемагає добро, вони мають цікавий зміст, їхні герої часто наділені надлюдськими можливостями, а тварини, як люди, уміють розмовляти. У казках засуджується жадібність, жорстокість, висміюються ледачі люди, боягузи й дурні, а прославляється працьовитість, мужність і мудрість. Казка – один із найдавніших видів усної народної творчості.

Діти відгадували загадки, взяли участь у казковій вікторині «З якої казки казковий герой», переглянули мультфільм «Лисичка-сестричка та Вовчик-братик», а також спробували себе в ролі казкових героїв української народної казки "Рукавичка".

Зав. Баришівською бібліотекою для дітей

Ольга Биба