Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Свято Відродження, Воскресіння, перемоги Добра над злом

 

Матеріал подано без змін

 

Свято Відродження, Воскресіння, перемоги Добра над злом

(З досвіду роботи Баришівської ЦБС відділу культури та туризму Баришівської селищної ради Броварського району Київської області)

 

  7 травня 2024 року  працівники Баришівської бібліотеки для дітей Баришівської ЦБС відділу культури та туризму Баришівської селищної ради запросили своїх користувачів - здобувачів освіти 4-В класу Баришівського ліцею ім. М.Зерова разом з класоводом Оленою Василенко на народознавчий ігроленд «Великодня веселка»

На початку заходу подякували нашим захисникам, а також вшанували хвилиною мовчання всіх хто віддав своє життя за нашу країну. Після чого діти виконали Гімн України під акомпанемент Лесі Яшеніної.

  Юлія Гранько, провідний бібліотекар, розповіла присутнім про народні традиції, пов’язані з найулюбленішим весняним святом усіх християн – Великоднем або Святом Пасхи, днем Воскресіння Ісуса Христа.

Особливо цікаво було послухати розповіді про святкування Великодня від наших шановних гостей: настоятеля Свято-Троїцької парафії протоієрея Михайла Сливчука та протоієрея, настоятеля церкви Архистратига Михаїла с. Лукаші Павла Лисенка.

Діти розповідали вірші, співали пісні: «Великодня пісня – весна», «Писанка», «Квітуча Україна», відгадували загадки, пригадали прислів’я та приказки про Великдень, пограли в ігри, які провела Олена Василенко, а ще розіграли сценку «Великодній кошик», переглянули цікаве відео «Писанка» про музей писанок, який створений у м. Коломия на Івано-Франківщині.

Ну і як же на Великоднє свято без пригощань! Наші гості о. Михайло та о. Павло пригостили всіх присутніх смаколиками, а працівники бібліотеки пригостили смачною паскою.

Захід завершився відвіданням Свято-Троїцької парафії.

Зав. Баришівською бібліотекою для дітей

Ольга Биба