Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

День Європи в Україні - з досвіду роботи Баришівської ЦБС відділу культури та туризму Баришівської селищної ради Броварського району Київської області

 

День Європи в Україні

(З досвіду роботи Баришівської ЦБС відділу культури та туризму Баришівської селищної ради Броварського району Київської області)

 

9 травня Україна відзначає День Європи спільно з державами Європейського Союзу, згідно Указу Президента України від 08.05.2023 №266/223. На жаль, вже третю весну -- це свято з гірким присмаком сліз і болю через війну. Щира подяка тим країнам Європи, які підтримують нашу країну в тяжкі часи.

8 травня 2024 року у Баришівській  бібліотеці для дітей Баришівської ЦБС відділу культури та туризму Баришівської селищної ради проведено гру-вікторину «Європейські перегони» в рамках засідання  інтелектуального клубу «Інтек». Учасниками гри стали здобувачі освіти 10-А класу Баришівського ліцею ім. М.Зерова (класний керівник Галиною Івченко). 

Розпочався захід з розповіді бібліотечних працівників про Європу і про виникнення Європейського союзу. Потім був перегляд відеоролику «12 цікавих фактів про країни Європи».

А далі гра, під час якої діти поділилися на 2 команди «Європейські хрущі» та «Ангели для Меркель» та взяли участь у таких турах: «Європейські країни», «Галопом по Європах», «Грошові одиниці Європи», «Асоціація».

 В перегонах перемогла дружба.

Зав. методично-бібліографічним відділом

Баришівської ЦБС

Наталія Лавріненко