Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

«Україна починається з тебе»

 Бібліотечні працівники КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» Т. О. Ісай, М. С. Фенько 29 березня 2018 року  прийняли активну участь  у презентації книги «Україна починається з тебе», в яку ввійшли поетичні і прозові твори для дітей шкільного віку та художні ілюстрації до них, зроблені дітьми. Всі матеріали, що містяться в цій книзі, присвячені тематиці патріотичного виховання.

Цей захід відбувся в Національному музеї літератури, за програмою робочого засідання клубу дитячих письменників України, на яке  були запрошені діти-автори, чиї твори ввійшли до книги «Україна починається з тебе».

Напрочуд вдалими  в цій книзі є рішення упорядника книги, розмістити художні ілюстрації, що виконані дітьми до кожного твору.

Так, наприклад, художня ілюстрація 12-річної Аліни Горецької із села Свято-Петрівка Києво-Святошинського району Київської області стала  окрасою обкладинки цієї книги.

Гарні враження від проведеного заходу отримали всі учасники, гості, письменники, що пишуть для дітей, так і діти, які отримали слушні поради від професійних письменників і від професійних художників-ілюстраторів книг для дітей. Від організаторів заходу діти отримали подарунки та відзнаки у вигляді грамот.

В роботі клубу дитячих письменників України прийняли активну участь  працівники дитячих бібліотек, літературного музею, навчальних закладів культури.

Тема патріотичного виховання дітей в дусі української національної ідеї є дуже актуальною в роботі КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» та дитячих  бібліотек Київської області. Вважаємо за доцільне, кожній бібліотеці, що обслуговує дітей, придбати або отримати за бібліотечними програмами книгу «Україна починається з тебе», а також книги письменника  з Одещини, лауреата Шевченківської премії В. Рутківського: «Одеська  читанка» для вікової категорії дошкільників та дітей молодшого шкільного віку, а для дітей старшого шкільного віку - «Одеська хрестоматія».

 

{gallery}20180404{/gallery}