Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Євангеліє Бучацьке ХІІ-ХІІІ ст.

КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» до 1033-річчя Хрещення Київської Русі-України, - державної пам’ятної дати в Україні, що з 2008 року відзначається 28 липня щорічно на державному рівні, - пропонує інформацію про цінне видання, яке є в фондах бібліотеки: «Євангеліє Бучацьке ХІІ-ХІІІ ст.: старослов'янською та українською мовами / упоряд. Д. Степовик; пер.: В. Німчук, Ю. Осінчук. — Нове вид. — Київ : Дніпро, 2016. — 344 с.». Зазначене видання випущено на замовлення Державного комітету телебачення і радіомовлення України за програмою «Українська книга» 2016 року.

«Євангеліє Бучацьке» - це священна рукописна книга Русі-України домонгольського періоду.

Зацікавленому читачу буде доречно і корисно почати ознайомлення з книгою зі справжнього наукового дослідження, викладеного у Передмові доктором філософії, доктором мистецтвознавства, доктором богословських наук, професором, академіком Академії наук вищої освіти України Дмитром Степовиком, який є і упорядником даного видання.

Книга «Євангеліє Бучацьке» - це, крім всього, ще й справжній зразок мистецтва друку, як і у свій час воно було зразком мистецтва рукописної української книги.

КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» вітає всіх з Днем Хрещення Київської Русі-України та бажає всім Божого благословіння в Незалежній державі – Україна!