Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Обласний онлайн-семінар на базі КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей"

 

На базі КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей",  як  обласного науково-методичного, координаційно-консультативного,  інформаційного центру з питань  бібліотечно-інформаційного  обслуговування дитячого і дорослого  населення територіальних громад Київської області, згідно Плану роботи  на 2021 рік управління культури Київської обласної державної адміністрації,  30 листопада, 1-2 грудня 2021 року проведено 3-денний обласний онлайн-семінар за участю  директорів, методистів публічних бібліотек Київської області за темою: "Аналіз та  стратегічне  планування діяльності  публічних бібліотек Київської області".

Протягом 3-х днів в  обласному  семінарі взяли участь  148 працівників керівного, методичного  складу мережі бібліотек Київської області (30.11 - 46; 01.12. - 58; 02.12. - 44).

Учасників обласного онлайн-семінару привітав і націлив на плідну працю директор  КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей" Микола Зніщенко

Головні  грунтовні консультації  з питань методики підготовки статистичних звітів за 2021 рік  протягом 3-х днів здійснювала  головний  спеціаліст управління культури Київської обласної державної  адміністрації Валентина Гонтарук, за що їй вся бібліотечна Київщина дуже вдячна.

Інформацію про необхідні обсяги та види  надання звітно-планових документів до КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей" надали Л. Смисловська,  О. Литвин, Л. Соляник;  до КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для юнацтва" - Т. Василькевич.

Модератор  обласного  онлайн-семінару - Людмила Смисловська успішно здійснила технічне забезпечення і чітку роботу  даного заходу та круглих столів «Сучасний стан публічних бібліотек Київщини».

Фото відображення успішно здійснила завідувач довідково-бібліографічної та інформаційної роботи К. Кіслєнкова.

З заключним  словом  до учасників обласного  онлайн-семінару кожного з 3-х днів  звертався директор КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей" - Микола Зніщенко.

Як показала  практика зазначених 3-х днів, формат «онлайн» -  вдала форма  для проведення  заходів  з профудосконалення для бібліотечних працівників області і в наступному році буде активно використовуватись. Особливо це важливо в умовах  пандемічних карантинних  обмежень.

Всі рекомендації до планування на 2022 рік  та перелік  звітно-планових  документів, які  публічні (центральні, опорні, базові) бібліотеки та бібліотеки для дітей Київської області повинні надати до  КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей" будуть  обов'язково направлені на електронні адреси бібліотек та розміщені на сайті за рубрикою  "Методична служба" у розділі «Обласні семінари, методичні дні, практикуми, тренінги».

Дирекція і колектив КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей"  висловлюють  щиру подяку  головному  спеціалісту управління культури Київської обласної державної  адміністрації Валентині Гонтарук, колегам  з КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для юнацтва" та усім керівникам, методистам, працівникам бібліотек Київської області, які взяли участь в онлайн-семінарі, за плідну, творчу співпрацю.