Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» до 400-річчя від дня народження видатного французького комедіографа XVII століття Жана Батиста Мольєра

15 січня 2021 року виповнюється 400 років від дня народження Жана Батиста Мольєра — відомого французького комедіографа XVII століття, письменника, драматурга, актора театру, засновника французького театру комедії.

У плеяді геніїв світової літератури Мольєр (справжнє ім`я: Жан-Батист Поклен (1622-1673)) займає одне з найпомітніших місць. Він автор комедій-шедеврів: «Тартюф, або Ошуканець», «Дон Жуан», «Уявний хворий», «Міщанин у дворянстві», «Мізантроп» та багатьох інших. Творча спадщина Мольєра налічує понад 32 драматичні твори, які написані в різних жанрах: дивертисмент, комедія-балет, фарс, пастораль, побутова комедія, комедія моралі, висока комедія та інші.

 Його п'єси стали класикою світової літератури, вони не сходять зі сцен кращих театрів світу і в наші дні. Комедії Мольєра перекладені майже всіма мовами світу. Творчість драматурга мала величезний вплив на подальший розвиток світової драматургії, адже йому вперше вдалося талановито поєднати викривальну сатиру і веселий життєстверджуючий гумор.

 Великий комедіограф був впевнений, що показавши сучасникам їхні недоліки і змусивши людей сміятися з пороків тогочасного суспільства, він зробить їх розумнішими і кращими. Може тому і сьогодні, саме цим приваблює сучасників творчість великого драматурга Жана Батиста Мольєра.

КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» запрошує познайомитись з викладкою літератури «Геній комедії Жан Батист Мольєр». Для замовлення книг Мольєра можна скористатися електронним каталогом на сайті бібліотеки.