Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» пропонує важливу і цікаву інформацію

 КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» пропонує важливу і цікаву інформацію.

«Хроніка культурного фронту» (ХКФ) у 29-му номері свого дайджесту розмістила інформацію про те, що в Ризі (Латвія) митці створять мозаїчні  репліки-парафрази з робіт всесвітньовідомої української художниці з Київщини Марії Примаченко (Приймаченко). Наразі латвійські митці мають можливість створити понад 60 мозаїк. Згодом ці витвори мистецтва передадуть до Іванкова в Київську область, звідки родом українська мисткиня. Як відомо, музей Марії Примаченко в Іванкові зруйнували рашисти. Тому цей проєкт так важливий. Проєкт має назву «Відкрита майстерня».  Завершити проєкт організатори хочуть до 18 серпня – Дня Риги. Роботи експонуватимуться на виставках у Ризі та Юрмалі. Плануються виставки в Талліні (Естонія) та Вільнюсі (Литва).

А в КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» та бібліотеках Київської області є чудові книги про життя і творчість Марії Примаченко з ілюстраціями її неперевершених полотен, з якими завжди можна ознайомитися.

Дайджест ХКФ випускається Українським культурним фондом на підтримку України в світі і розміщує багато цікавої інформації, яку варто знати.