Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» до Дня українського кіно

День українського кіно відзначається щорічно у другу суботу вересня. В 2022 році День українського кіно припадає на 10 вересня.

Українські художники впродовж минулого століття створили власну яскраву кіношколу, яка гідно збагатила світове кіно. У пам’яті назавжди залишаться імена Олександра Довженка і Івана Кавалерідзе, Марка Донського, Сергія Параджанова, Леоніда Бикова, Леоніда Осики, Івана Миколайчука і багатьох їх талановитих творчих послідовників.

В КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» у фонді відділу масової роботи та естетичного виховання ви знайдете книгу «Сценарії», в якій представлені літературні та режисерські сценарії легендарного українського кіноактора, кінорежисера, сценариста Івана Миколайчука.

Збірка «Сценарії» містить усі його твори - від найперших проб пера до серйозних робіт, у тому числі у співпраці з відомими письменниками й режисерами. 

Іван Миколайчук - чарівник екрана, чарівник слова. Людина всебічно обдарована.  Світ побачив: 34 його акторські роботи, 4 музичні оформлення фільмів, 9 сценаріїв, 2 режисерські роботи. 

Перші ролі у фільмах «Сон» та «Тіні забутих предків» Івана Миколайчука зробили популярним актором. Але слава не була його метою, а скоріш затискала його в певні рамки. 

Перший кіносценарій Іван Миколайчук написав у 17 років. Потім ще кілька, проте не всі з них стали фільмами.

Завершені кіносценарії, які заборонили за націоналізм та інші,  ви прочитаєте у збірці  «Сценарії».  

Неоціненна книга для тих, хто цінує та цікавиться історією українського кіно та творчою долею Івана Миколайчука.