Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

КЗ КОР « Київська обласна бібліотека для дітей » до Дня народження Мігеля де Сервантеса

В КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей»  на абонементі відділу обслуговування учнів-читачів 7-9 класів, оформлено книжкову викладку-портрет  «Відродження. Мігель де Сервантес» до 475- річчя від дня народження великого іспанського письменника.

День народження  автора «Дон Кіхота» 29 вересня (9 жовтня за новим стилем)  у Іспанії відзначають як національне свято, найпрестижніша літературна премія країни названа ім’ям Сервантеса. Про головного героя роману «Премудрий гідальго Дон Кіхот з Ламанчи»,Лицаря Сумного Образу, в Іспанській Академії прийнято говорити стоячи.

Роман Сервантеса  представлено на викладці у перекладі з іспанської Миколи Лукаша, в оформленні найвидатнішого твору використані гравюри Гюстава Доре. Чудові відгуки та коментарі до знаменитого роману Сервантеса  зацікавлені читачі знайдуть в критиці Мігеля де Унамуно «Життя Дон Кіхота і Сандро» та Скобельської О.І. «Шляхами Дон Кіхота».

Запрошуємо всіх бажаючих ознайомитись з представленими творами, а бібліотекари завжди допоможуть вам підібрати книжки за смаком.