Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

До 78-ї річниці визволення України від фашистських загарбників

28 жовтня відзначається 78-а річниця визволення територій України від фашистських загарбників, згідно з Указом Президента «Про День визволення України від фашистських загарбників», від 20 жовтня 2009 року.

Друга світова війна залишила незагойну рану в кожній українській родині. Довгих 40 місяців - від 22 червня 1941-го до кінця жовтня 1944 року тривала німецька окупація. 28 жовтня 1944 року - день остаточного вигнання  військ нацистської Німеччини за межі України. Битва за визволення України тривала 680 днів, ціною мільйонів життів була здобута важка перемога. Україна понесла надзвичайні великі втрати. Кожен клаптик української землі рясно политий кров'ю мирних жителів та воїнів. 

Народ України схиляє голови перед пам'яттю тих, хто загинув на полях битв, в таборах смерті, в підпіллі, віддає глибоку шану солдатам Другої світової війни, солдатським вдовам, дітям війни, які допомагали піднімати Україну з руїн; згадує всіх, чиє життя забрала війна. Ця сторінка історії України ніколи не зітреться з пам’яті нашого народу. 

Ця пам'ять робить сильнішим українців сьогодні у тяжкій боротьбі з російськими окупантами, бо ні одні завойовники не  зламали духу українства за тисячі років. Україна неодмінно здолає і цього ворога. 

 

ВІРИМО В ПЕРЕМОГУ і ЗБРОЙНІ СИЛИ УКРАЇНИ! СЛАВА УКРАЇНІ!

 

Для пошуку книг із фондів КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей», до цієї пам'ятної дати,  можна скористатися електронним каталогом на сайті бібліотеки.