Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Ой хто,хто Миколая любить…

 День Святого Миколая – особливе свято. Всі його чекають з нетерпінням, щоб попросити здійснення своїх найзаповітніших мрій, бо кожен знає, що він за свого життя був добродієм для християн, отож і сьогодні він може подати нам руку в біді, або в радощах. З особливим нетерпінням чекають на день пам'яті цього доброго святителя діти, бо для них, насамперед – це свято веселощів та подарунків.

Літературні посиденьки до дня Святого Миколая потішили і змусили повірить у дива не лише малюків , а й їхніх батьків : переглянули фільм « Дива Святого Миколая»,,  ",виготовляли аплікації рукавичок та чобітків Святого, відгадували новорічні загадки,  прославляли Миколая віршами...

Для дітей середнього віку до Дня Миколая запропонували народознавче свято " ОЙ ХТО, ХТО МИКОЛАЯ ЛЮБИТЬ..."  А хто його любить ? Він бачить усі наші добрі вчинки і провини. Винагороджує добрих і чемних дітей. А от неслухи та бешкетники отримують різочки.!    Це щедре свято ми заповнили різноманітними витівками, сюрпризами, літературними хвилинками,.. Ось деякі з них : зимовий кросворд, вікторини, написання листів до Миколая, створення паперових ангелів, ознайомили дітей з легендами та переказами про Миколая... А святкова книжкова виставка допомогла ширше познайомитись з улюбленим святом.

Бібліотечне свято завершилось, а наші читачі і з позитивними емоціями, розійшлись по домівках, щоб написати і залишити під своєю подушкою лист до Святого Миколаю із проханням про бажаний подарунок.

Хай кожне зимове свято приносить дітям радість, задоволення, пізнання нового. Бажаємо усім читачам та їх родинам веселих свят, щастя, миру і здоров’я!