Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

«Управління сучасною бібліотекою: нові вимоги та тенденції»

 21 березня 2018 року на базі КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» відбувся обласний семінар за участю директорів районних і міських централізованих бібліотечних систем Київської області за темою: «Управління сучасною бібліотекою: нові вимоги та тенденції»  (Програма семінару – тут).

   Відкрив обласний семінар директор КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей", кандидат  історичних наук, заслужений працівник культури України М. П. Зніщенко. У вступному слові Зніщенко М. П. акцентував увагу на актуальних питаннях розвитку і діяльності сучасних бібліотек.

   В обласному семінарі взяла участь  головний спеціаліст управління культури, національностей та релігій Київської облдержадміністрації В. М. Гонтарук, яка здійснила грунтовний, якісний аналіз діяльності бібліотек Київської області та загострила увагу на важливих питаннях функціонування публічних бібліотек Київської області, створенні якісно нових умов для формування єдиного інформаційного середовища, яке сприятиме вихованню особистості, задоволенню потреб місцевих громад, оволодінню інформаційними знаннями  та вміннями широких верств населення Київщини.

На семінар був запрошений директор видавництва «Авіаз» Віктор Зеленський, який презентував книги видавництва.

В ході обласного семінару значна увага була приділена питанням управління бібліотечною галуззю та бібліотеками в рамках адміністративно-територіальної реформи (утворення ОТГ) та проблемних питань, які виникають під час цього процесу.

Під час семінару бібліотечними спеціалістами КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» були надані присутнім ґрунтовні консультації у відповідності до теми семінару, які супроводжувались необхідними відеоматеріалами, та за допомогою флеш- копіювання поширені електронні версії методико-бібліографічних посібників, підготовлених працівниками КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей»:  «Наталена Королева – взірець шляхетності духу: біобібліогр. довідка до 130-річчя від дня народження української письменниці (03.03.1888-01.07.1966)», «Українська революція 1917–1921 років: хронологія подій : [допоміжний історико-хронологічний дайджест]».

  Круглий стіл: «Центральні районні, міські  бібліотеки як методико-інформаційні центри для бібліотек ОТГ: досвід, проблеми, координація», в рамках семінару, пройшов плідно, творчо, в активних дискусіях та обговоренні актуальних питань.

  В рамках семінару відбулося нагородження подяками та подарунками (книги) активних учасників  літературного флешмобу «Бібліотека єднає покоління», який проводила КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей" в 2017 році до 85-річчя утворення Київської області.

 На початку семінару прозвучало привітання з Всесвітнім днем поезії у виконанні працівників бібліотеки (Ю. І. Трунова- зав. естетичним відділом, Л. В. Папуша - голов. методист), які продекламували вірші М. П. Зніщенка.  

Підвів підсумки обласного семінару директор КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей" М. П. Зніщенко.