Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей" і заходи з профудосконалення.

КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей" і заходи з профудосконалення.

14 листопада 2018 року, згідно Плану роботи управління культури, національностей та релігій Київської обласної державної адміністрації на 2018 рік, КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей" », – як головний обласний науково-методичний, координаційний, консультативно-інформаційний центр з питань бібліотечно-інформаційного обслуговування дитячого та дорослого населення Київської області, провела обласний семінар за участю директорів, методистів районних і міських централізованих бібліотечних систем та завідувачів базових бібліотек Об'єднаних територіальних громад Київської області за темою: "Методична служба: індикатор та імпульс інноваційної культури в умовах децентралізації" (програма семінару додається).

Відкрив обласний семінар генеральний директор КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей", кандидат історичних наук, заслужений працівник культури України Зніщенко М.П. В своєму виступі він акцентував увагу на тому, що кардинальні зміни в суспільстві, посилення демократичних процесів в житті країни, впровадження інформаційно-бібліотечних технологій визначили нові пріоритети та орієнтири в діяльності бібліотек. Складність завдань, які постали перед бібліотеками, посилили і значимість бібліотечної методичної служби й завдання з забезпечення професійного розвитку бібліотечних фахівців.

Знаковим і важливим в роботі обласного семінару була участь головного спеціаліста відділу літератури, читання та бібліотечної справи Міністерства культури України Кононов А. О. та головного спеціаліста управління культури, національностей та релігій Київської облдержадміністрації Гонтарук В.М.

Їх участь в активному обговоренні актуальних питань розвитку і трансформації бібліотечної галузі в умовах адміністративно-територіальної реформи в Україні і в Київській області, зокрема, була значущою і на часі. Учасники обласного семінару отримали конкретні відповіді з багатьох питань і мали змогу донести своє бачення шляхів реформування діяльності бібліотек до представників керуючих органів.

Заступниками директора Л.П. Соляник, Л.В. Смисловською, завідувачами відділів О.М. Литвин, Т.С. Котляренко, Н.В. Остріковою, головним методистом науково-методичного відділу Сітько В. Г., завідувачем сектору обслуговування користувачів 5-9 класів Ткач С. В. КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей" надані ґрунтовні консультації та змістовні інформації з відображення бібліотечної діяльності в звітних документах бібліотек за 2018 рік та з основних питань планування роботи бібліотек на 2019 рік, з урахуванням впровадження інформаційних технологій, сучасних форм бібліотечного сервісу, місцевих ресурсів і можливостей.

Під час семінару також були передані грамоти та подарунки (книги) переможцям обласного туру Всеукраїнських читацьких конкурсів "Творчі канікули" та "Сторінками книг Чингіза Айтматова".

В роботі обласного семінару взяла участь і голова громадської організації "Місія зі збереження культурної спадщини етноспільнот України" А. Г. Виноградова, яка презентувала мету, завдання і діяльність зазначеного громадського об'єднання.

Перед початком обласного семінару всі його учасники і запрошені високопосадовці взяли участь у Презентації виставки творчих робіт (екслібрис, книжковий знак, гравюра) відомого в Україні та поза її межами художника, переможця, лауреата, учасника багатьох Всеукраїнських і Міжнародних конкурсів, Геогрія Сергєєва ( по даному заходу буде оприлюднено детальну інформацію на нашому сайті пізніше).

На завершення обласного семінару відбулася творча зустріч його учасників і запрошених з відомим поетом, композитором, виконавцем, видевцем, знаним патріотом України Павло Браницький.

Підводячи підсумки обласного семінару генеральний директор КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей" М.П.Зніщенко зауважив, що модернізація шляхів методичного забезпечення районних і міських ЦБС, розширення їх функціонального діапазону в умовах створення нової бібліотечної мережі в ОТГ, активного використання комп’ютерних технологій, подальшого удосконалення форм і методів діяльності бібліотек Київської області, дозволять рухатися вперед і бути постійною дієвою підтримкою та культурним центром для місцевих громад Київщини.