Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Обласний семінар для керівників публічних (центральних, базових опорних) бібліотек Київської області

На базі КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей», як обласного науково-методичного, координаційно-консультативного центру з питань бібліотечно-інформаційного обслуговування дорослого і дитячого населення Київської області, 22 червня 2021 року почався 3-денний обласний семінар для керівників публічних (центральних, базових опорних) бібліотек Київської області у відповідності до наказу управління культури Київської обласної державної адміністрації. Кожного дня на семінар запрошуються керівники зазначеного рівня бібліотек від територіальних громад, згідно списків (по 23 територіальні громади на кожне число: 22-23-24 червня 2021 року).

Семінар почався презентацією художньої виставки, присвяченої творчості Реріха, що експонується в хол-галереї КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей», яку неперевершено провів екскурсовод «Реріхівського культурно-просвітницького центру» - Олександр Сосновський.

Відбулася презентація довідкових видань, підготовлених КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей», присвячених загиблим нагородженим воїнам АТО/ООС та Героям Небесної Сотні Київщини, яку провели директор бібліотеки Микола Зніщенко та очільник видавництва «Ліра-К» - Віталій Зарицький.

В роботі обласного семінару взяла участь головний спеціаліст управління культури Київської обласної державної адміністрації Валентина Гонтарук, яка в своєму виступі окреслила актуальні питання бібліотечної галузі у форматі сучасних змін.

Директор КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» Микола Зніщенко в своєму виступі та під час ведення семінару надав кваліфіковані методичні і практичні рекомендації щодо вирішення важливих питань адміністрування та організації роботи бібліотек в сучасних умовах.

Працівники бібліотеки надали змістовні консультації з різних напрямів діяльності публічних (центральних, базових опорних) бібліотек. Всім учасникам семінару на флешки були надані методичні матеріали, регламентуючі документи, схеми річних планів, звітів та три календарі, підготовлених КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» на 2022 рік.

В рамках «Круглого столу» відбувся обмін досвідом керівників публічних (центральних, базових опорних) бібліотек про їх діяльність в ході трансформації бібліотечної мережі в рамках адміністративно-територіальної реформи. Особливо цікавими були інформації керівників бібліотек: Білоцерківської, Баришівської, Бородянської, Березанської, Васильківської, Ірпінської, Кагарлицької, Макарівської, Миронівської, Обухівської, Рокитнянської, Ставищенської, Яготинської територіальних громад.

23 і 24 червня 2021 року обласний семінар на базі КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» для керівників публічних (центральних, базових, опорних) бібліотек територіальних громад Київської області (у відповідності до списків) продовжить свою роботу.