Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

«Хрещення Київської Русі: погляд через віки» - з досвіду роботи КЗ «Публічна бібліотека» Вишневої міської ради Бучанського району Київської області

 Матеріал поданий без змін

Презентація книжкової виставки

«Хрещення Київської Русі: погляд через віки»

до 1033 річниці хрещення Київської Русі-України

 

(З досвіду роботи КЗ «Публічна бібліотека» Вишневої міської ради Бучанського району Київської області)

 

28 липня - 1033 річниця хрещення Київської Русі-України.

988 року на берегах Дніпра біля стін Києва відбулася подія, історичну значимість якої для всього слов'янського світу годі переоцінити й у наші дні. Саме тут, у момент першого Хрещення нашого народу князем Володимиром, народилася східнослов'янська православна цивілізація. І саме Київ став містом-основоположником історичної, культурної, моральної й духовної епохи в житті всіх слов'янських народів, центром християнства, центром духовного збагачення.

Понад тисячу років тому наш народ вибрав для себе християнський шлях розвитку, що базується на принципах справедливості, милосердя, добра, правди та любові. 

До Дня Хрещення Київської Русі – України в КЗ «Публічна бібліотека» розгорнута книжкова виставка – календар «Хрещення Київської Русі: погляд через віки», яскраві великоформатні альбоми знайомлять нас з найціннішими зразками українського іконопису, які знаходяться в різних музеях нашої держави та за кордоном, історію українського іконопису 12-19 століття , мистецтво Київської Русі. Ця виставка привернула неабияку увагу наших читачів, причому не тільки старше покоління а й молодь зацікавилася книгами представленими на виставці. Запрошуємо всіх до нашої книгозбірні . Ви отримаєте справжню естетичну насолоду від чудово ілюстрованих книг.

Оксана Бабич

бібліотекар І категорії 

відділу обслуговування читачів  

КЗ «Публічна бібліотека»  

Вишневої міської ради 

Бучанського району Київської обл.