Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Честь і слава захисникам України

 

Матеріал поданий без змін

 

Честь і слава захисникам України

(З досвіду роботи Обухівської центральної публічної бібліотеки Обухівської міської ради)

 

День захисника України — свято, що відзначається в Україні 14 жовтня у день святої Покрови Пресвятої Богородиці водночас з Днем Українського козацтва. Крім того, саме 14 жовтня традиційно відзначається як день створення Української повстанської армії — військово-політичної формації українського визвольного руху.

 Свято встановлено 14 жовтня 2014 року указом Президента України  з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві та на підтримку ініціативи громадськості. У цей день українці поціновують воїнів, які в різні часи обороняли і обороняють нашу незалежність і територіальну цілісність, усіх захисників України незалежно від службового становища та статі.

Загалом це день, коли необхідно згадати полеглих воїнів за свободу і незалежність нашої держави в різні часи та внаслідок російської агресії, а також подякувати всім тим громадянам, які присвятили життя захисту української держави. І ми, працівники Обухівської центральної публічної  бібліотеки Обухівської міської ради , низько вклоняємося нашим захисникам та щиро дякуємо за спокійні дні і ночі та мирне небо над головою! Для користувачів до дня захисника України  в читальному залі   бібліотеки для дорослих оформлено книжкову виставку « Честь і слава захисникам України», тематичну викладку літератури «Запорізька січ – оберіг волі українського народу».  Перед працівниками культури та читачами бібліотеки  провідним бібліографом зроблено історичний екскурс «Українське козацтво: відгомін віків» та огляд книжкової виставки.