Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Захисники України. Історія і сучасність

 

Матеріал поданий без змін

 

День захисників та захисниць України 

у Вишневій міській територіальній громаді

 

(З досвіду роботи КЗ «Публічна бібліотека» Вишневої міської ради Бучанського району Київської області)

 

14 жовтня відзначають одразу три свята, тісно пов’язані між собою: День захисників та захисниць України, Покрови Пресвятої Богородиці та День Українського козацтва.

 

З цієї нагоди 13 жовтня в парку Небесної сотні  міста Вишневого у Вишневій міській територіальній громаді  відбувся урочистий мітинг за участю представників органів місцевого самоврядування, громади,  ветеранів, воїнів АТО . 

Вітаючи наших воїнів-захисників, згадали всіх тих, хто віддав своє життя, виборюючи свободу й незалежність нашої  України протягом всієї багатостраждальної її історії – і в часи царського поневолення, і в буремні 20-30-ті роки ХХ століття, від час Революції Гідності та  в наш  жорстокий і неспокійний час.

Колектив КЗ «Публічної бібліотеки» Вишневої міської ради приймав участь у урочистому мітингу. До уваги мешканців громади було представлені книжкові виставки:   «Захисники України. Історія і сучасність» та  «Україна - земля козацька». Книги представлені на виставках привернули велику увагу учасників мітингу. Герої АТО знаходили фото своїх побратимів у книгах про війну. Мами загиблих героїв читали матеріали, які підготували працівники нашої книгозбірні про їх синів -героїв.

Наприкінці заходу присутні схилили голови перед світлою пам’яттю  подвигом славних синів України – героїв антитерористичної операції на Сході України, які загинули, вшанували їх хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятника  героям Небесної сотні.

 

 

Оксана Бабич

бібліотекар І категорії відділу

обслуговування читачів

КЗ «Публічна бібліотека»  Вишневої міської ради,

Бучанського району Київської обл.