Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

В КЗ «Публічна бібліотека» Вишневої міської ради пройшла літературно- музична година

 

Матеріал поданий без змін

 

«Ігорь Стравинський - композитор світової слави та українського походження». 

Літературно- музична година

(З досвіду роботи КЗ «Публічна бібліотека» Вишневої міської ради Бучанського району Київської області)

 

В рамках літературно-мистецького проєкту «Мистецький вернісаж», з нагоди 135- річчя міста Вишневе, напередодні  140 - річчя від дня народження   одного з найгеніальніших композиторів і диригентів Ігоря Стравинського  в КЗ «Публічна бібліотека» Вишневої міської ради пройшла літературно- музична година «Ігорь Стравинський - композитор світової слави та українського походження».

Під час зустрічі присутні познайомилися з творчим шляхом Ігоря Стравинського, його вкладом в світову музичну культуру та вплив української народної  музики на творчість композитора.

Заступник голови науково-методичної ради історико-краєзнавчого музею міста Вишневе Микола Васильович Середюк  розповів присутнім про візити талановитого музиканта  в наше місто з 1910-по 1914 роки та  таємницю старовинного роялю, на якому грав маестро, що  знаходиться  у Історико-краєзнавчому музеї нашого міста. 

Завідувачка фортепіанного відділу, викладач - методист  Вишнівської дитячої школи мистецтв Аліна Вікторівна Михайловська познайомила всіх зі своїми спогадами про знайомство з родиною Мігай  . Учні  Вишнівської дитячої школи мистецтв  Докухакі Роксана, Головня Злата,  Федоренко  Єгор, Гулак Поліна разом зі своїм педагогом Аліною  Вікторівною виконали фрагменти з творів композитора Стравинського.

Дякуємо  директору Вишнівської дитячої школи мистецтв  Скритуцькій Наталії   Олександрівні та колективу за допомогу в організації та проведенні цього незабутнього музичного свята !

 

Оксана Бабич,

бібліотекар І категорії відділу обслуговування читачів

КЗ «Публічна бібліотека»  Вишневої міської ради,

Бучанського району Київської обл.