Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Меморіальна хвилинка "Сповідаю жалобу сумну"

 

Матеріал поданий без змін

 

"Голодомор в Україні- історія і пам'ять"- бібліографічний огляд книжкової виставки у Публічній бібліотеці с.Єрківці

(З досвіду роботи Дівичківської ТГ)

 

До 90-х роковин пам'яті жертв Голодомору 1932-1933 років, в Публічній бібліотеці с  Єрківці пройшла  Меморіальна хвилинка "Сповідаю жалобу сумну". До уваги користувачів було представлено бібліографічний огляд книжкової виставки "Голодомор в Україні- історія і пам'ять". Значне місце на виставці займають книги краєзнавчого характеру, де містяться спогади єрківчан про ті страшні часи.

У Єрківцях від голоду померло близько 1200 осіб. Частину прізвищ встановлено, а частину ні, тому що хоронили людей по декілька в одній могилі і обліку ніхто не вів. 

Член спілки краєзнавців України, староста с. Єрківці Гич М. М. презентував присутнім авторську книгу " Єрковці. Історія села Переяславського краю.Колективізація. Розкуркулення. Голодомор. Репресії.-Кам'янець- Подільський: ТОВ " Друкарня Рута", 2022.-528с.,іл., в якій  тема Голодомору в Єрківцях досліджена з архівних документів та спогадів очевидців.

Присутні на заході користувачі бібліотеки  з великим болем поділилися своїми сімейними трагічними історіями щодо Голодомору та хвилиною мовчання пом'янули душі мільйонів безвинно замучених голодом українців.

Хай же пам'ять про них згуртує, дасть нам силу та наснагу для здобуття Перемоги  та зміцнення нашої держави!