Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Пам`ятаємо...шануємо...вклоняємось

 

Матеріал подано без змін

 

Пам`ятаємо...шануємо...вклоняємось  

(З досвіду роботи Обухівської центральної публічної бібліотеки Обухівської міської ради)

 

23 травня Україна вшановує пам’ять всіх Героїв, які боролися за суверенітет і незалежність нашої країни та зараз виборюють нашу свободу, територіальну цілісність та право жити у вільній, незалежній державі. Це воїни - лицарі Київської Русі, козаки часів Гетьманщини, повстанці, Українські Січові Стрільці, воїни армій УНР і УПА, АТО/ООС, Герої Небесної сотні та бійці російсько - української війни. Українські герої – це прості люди, жінки та чоловіки, хлопці та дівчата, діти та літні люди, які стали до лав: руських дружин великого князя Святослава і короля Данила ,козацьких полків Богдана Хмельницького, Івана Мазепи, Івана Виговського, Української Галицької Армії Мирона Тарнавського, Січових стрільців Дмитра Вітовського, Армії Української Народної Республіки, Симона Петлюри, Організації Українських Націоналістів Євгена Коновальця і Степана Бандери, Української Повстанської Армії, членів визвольного руху шестидесятників, активістів Небесної сотні, воїнів АТО.

Свято Героїв було засноване в 1941 році членами Організації Українських Націоналістів (ОУН). Дата 23 травня була вибрана не випадково. У травні за суперечливих обставин загинув ідеолог українського самостійництва Микола Міхновський, 23 та 25 травня були вбиті лідери українського визвольного руху Євген Коновалець та Симон Петлюра.

У теперішніх умовах повномасштабної війни з агресором Україна вкотре демонструє незборимість української нації, велич духу українських вояків — борців за волю України. Нині, як і сотні років поспіль, українці гинуть, виборюючи право бути вільними.

Нажаль, приносять чорні круки гіркі звістки  про загибель і наших  воїнів - Героїв  Обухівського краю. Ми пам’ятаємо кожного, хто поліг в бою,  аби наша країна залишалась незалежною.

На знак вшанування пам’яті полеглих патріотів України в Обухівській центральній публічній бібліотеці  оформлена виставка – пам’ять  «Пам’ятаємо…Шануємо…Вклоняємось…», на якій представлена література про героїчне минуле України  та світлини наших Героїв – земляків, які віддали свої життя за вільну, мирну, незалежну Україну! 

Слава Героям України!Пам’ятаємо!

На фото: мама загиблого в АТО Героя Вячеслава Єфіменка - Любов Степанівна

знайомиться з виставкою, на якій є і її син.

Л.Храпач – завідувачка  Обухівською центральною публічною  бібліотекою

                    для  дорослих Обухівської міської ради