Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Україна – нація Героїв

 

Матеріал подано без змін

 

Україна – нація Героїв

(З досвіду роботи Публічної бібліотеки відділу культури Кагарлицької міської ради)

 

День Героїв в Україні – це свято всіх, хто боровся і бореться за незалежність, територіальну цілісність і суверенітет України. Українські  Герої – це українці, які в різні епохи захищали рідну землю від посягань ворогів, починаючи від дружин великого князя Святослава і короля Данила – до воїн УНР, ОУН, УПА, героїв Небесної Сотні, Збройних Сил України. Це горде і водночас сумне свято, адже багато героїв розплатилися власним життям заради своєї країни. Сьогодні воно набуло особливого значення. Адже всіх громадян нашої країни, які сьогодні протистоять  на фронті чи в тилу  збройній агресії  рф можна назвати Героями. 

З метою вшанування захисників України та виховання підростаючого покоління у бібліотеках філіях влаштовано перегляди документів та фотоматеріалів на теми «Герої твої, Україно!», «Слава незламним захисникам України!», «Україна – нація Героїв», «Пам’ятаймо полеглих. Шануймо живих», «З Україною в серці».

А також проведено інформаційно – просвітницькі та меморіальні заходи: години спілкування «Славні сини і дочки України» (філія №7 Кадомська сільська бібліотека), «Полум’яні серця України» (філія №6 Зеленоярська сільська бібліотека), інформаційні години «Україна – нація Героїв» (філія №2  Буртівська сільська бібліотека, філія №17 Халчанська сільська бібліотека), «Честь і слава незламним» (філія №5 Демівщинська сільська бібліотека),  година патріотичного виховання «Слава Героям України» (філія №15 Ставівська сільська бібліотека), бесіда «Історія сучасних героїв» (філія №3 Горохівська сільська бібліотека), година пам’яті «Наші герої – захисники» (філія№3 Горохуватська сільська бібліотека) тощо. 

Відео презентації «Борці за волю України» (філія №12 Мирівська сільська бібліотека), «23 травня  – День Героїв», записане на могилах загиблих односельчан у російсько – українській війні та біля пам’ятника воїнам Другої світової війни(філія №18 Черняхівська сільська бібліотека)

Також у населених пунктах за участю працівників культури було покладено квіти до могил загиблих жителів у російсько – українській війні. 

Вічна пам'ять і слава Героям, які загинули за незалежність України! Шануймо і пам’ятаймо наших Героїв! Будьмо гідними великої слави Героїв України!

Провідний методист ОМЦНТКОР

відділу культури 

Антоніна Коршунова