Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Виїзд до бібліотек Узинської об’єднаної територіальної громади Київської області

Згідно Плану роботи на 2018 рік управління культури, національностей та релігій Київської обласної державної адміністрації (начальник: Подолянець І. І.) та у відповіднсті  до річного плану роботи КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей»  на 2018 рік (директор: Зніщенко М. П.)  головним методистом  науково-методичного відділу Нікольською С. С.,  4-5 липня 2018 року, було здійснено виїзд до  бібліотек Узинської об’єднаної територіальної громади Київської області. Мета виїзду - вивчення  діяльності та надання бібліотекам необхідної науково-методичної і практичної допомоги.

До складу Узинської ОТГ увійшли: Узинська міська бібліотека для дорослих, Узинська міська бібліотека для дітей та ще 11 сільських бібліотек. В квітні 2018 року на баланс Узинської ОТГ була здійснена передача бібліотек від РЦБС, якій вони були підпорядковані раніше. На сьогодні ведеться робота з підготовки та затвердження установчих документів зазначених бібліотечних закладів.

Під час виїзду було вивчено роботу Узинської міської бібліотеки для дорослих (завідуюча: Маслацова Г. Ю.), Узинської міської бібліотеки для дітей (завідуюча: Гринько Н. А.) та бібліотеки села Іванівка (завідуюча: Чужа Ю. В.). 

Після перегляду первинної документації, огляду книжкових виставок та інформаційних стендів, презентації роботи своїх закладів завідуючими, визначено, що всі бібліотеки успішно працюють згідно своїх Положень та планів роботи. Організація бібліотечного обслуговування населення різних вікових категорій здійснюється на високому фахово-професійному рівні, використовуються традиційні і новітні форми роботи, по можливості, сучасні технічні засоби. Забезпечується якісне виконання  функцій з питань бібліотечно-інформаційного обслуговування  місцевої громади з урахуванням особливостей регіону, соціального та вікового складу населення.

За результатами вивчення діяльності бібліотекам були надані експрес-довідки та науково-методична, консультативна, практична допомога з актуальних питань галузевої діяльності та з конкретних питань, в яких була потреба кожної окремої бібліотеки.

В рамках виїзду до бібліотек Узинської ОТГ відбулося плідне спілкування з головним спеціалістом гуманітарного відділу  виконавчого комітету міської ради по культурі, по роботі з  молоддю та спорту   Крижанівською Л. О. Вона  підтвердила, що голова Узинської ОТГ  -  Віталій Юрійович Гринчук зацікавлений у збереженні, підтримці та динамічному розвитку бібліотечних закладів, які належать громаді.

      Варта особливої подяки  постійна увага до потреб бібліотеки села Іванівка - народного депутата України Гудзенка Віталія Івановича та Іванівського сільського голови Щербак Меланії Іванівні. Завдяки активній підтримці цих людей та професійно-творчій роботі завідуючої Юлії Василівни Чужої, бібліотека стала справжнім інформаційним та дозвіллєвим центром, як для маленьких, так і для дорослих мешканців сільської громади.  Позитивний досвід цієї бібліотеки має бути поширений серед бібліотек об`єднаних територіальних громад України.

Дирекція КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей" висловлює велику подяку керівництву Узинської ОТГ, Іванівської сільської ради та завідуючим зазначених бібліотечних закладів за створення сприятливих умов для роботи  головного методиста С. С. Нікольської, під час здійснення нею вивчення діяльності бібліотек.