Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Завітайте до Богуслава, що на Київщині! Відвідайте цей музей і бібліотеки міста - ви не пожалкуєте!

 

Під час перебування в м. Богуславі Київської області працівники КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей" (генеральний директор: М.П. Зніщенко), відвідали Краєзнавчий музей Історії Богуславщини.

В музеї представлено близько 6 тисяч унікальних експонатів різних епох. Переходячи з одної зали в іншу, спускаючись і піднімаючись по сходах, ніби переміщуєтесь з однієї епохи в іншу.

Ідея створення такої оригінальної і, несхожої на інші, концепції музею належить його засновнику і першому директору-археологу, Заслуженому працівнику культури УРСР Левченку Борису Митрофановичу

Музей створено археологом Б. М. Левченком у 1982 році всього за 11 місяців зі знанням, любов’ю і творчим підходом. Йому в усьому допомагала дочка Ніна Борисівна. Зараз вона старший науковий співробітник музею. 

Кожна зала – це нова епоха. Тут продумано все до найдрібніших деталей – історична експозиція, театральні декорації, художнє оформлення стін, підлоги, стелі, підсвічування, кольорова гамма, використання технічних засобів. Все допомагає перенестися в минуле і відчути подих того часу.

Особливо цінною і цікавою родзинкою музею є "житло-печера", що облаштована на основі одного з підземних печерних ходів, які первісні, стародавні люди пристосовували собі під помешкання для проживання на берегах річки Рось.

Завітайте до Богуслава, що на Київщині! Відвідайте цей музей і бібліотеки міста - ви не пожалкуєте!