Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Книги КЗ КОР «Київська обласна бібліоека для дітей» - Марія Морозенко

 

«Мене немає без України»

М. Морозенко

 

 

 

Сьогодні, 15 березня, день народження Марії Морозенко

Марія Морозенко (справжнє прізвище - Мороз) – відома українська дитяча письменниця та поетеса, членкиня Національної спілки письменників України, літературна редакторка, філологиня, лауреатка багатьох літературних премій. Також Марія Морозенко очолювала Київську організацію НСПУ.

Своєю основною працею поетеса вважає творчість як осмислення глибинної, таємничої душі. Саме це є першоосновою її ніжного, доброго, мудрого поетичного слова.

Померла Марія Морозенко 9 жовтня 2023року.

Пропонуємо вашій увазі добірку книг Марії Морозенко:

 

Морозенко, М. Наші звичаї і традиції / Марія Морозенко. − Київ : Агенція ІРІО, 2023. – 208 с. 

Українські традиції та звичаї вражають своєю різноманітністю, глибоким змістом та унікальністю. Час летить швидко, і ми втрачаємо зв’язок з нашим минулим. Багато сучасних українців не розуміють, що означають слова, такі як «сніп» і «стіг». А тим більше, як це виглядає. Дехто не знає, коли щедрують, а коли засівають. І що саме потрібно говорити людям, які приходять щедрувати чи колядувати. Саме тому у цій книзі  розповідається про цікаві та яскраві українські святкові традиції.

 

 

 

Затишна мамина казка : збірка казок сучасних українських письменниць / упоряд. Марія Морозенко. − Київ : Саміт-книга, 2021. – 160 с. 

Казок ніколи не буває забагато!

У цій чарівній книжечці зібрані 32 казки від двох десятків сучасних українських письменниць різних поколінь.

Яких тільки дивовижних історій тут не зустрінеш! І легендарні, й схожі до народних казок, і повчальні, й розважальні, й ні на що інше не схожі, але такі захоплюючі! Є серед героїв хлопчики й дівчатка, котики й песики, курчатко та павучок, Віхола і Крилатий Дощик, чарівні квіти й дерева. Та найважливіше, що в кожній казковій історії є Любов і Віра, котрі роблять життя людини насправді добрим.

 

Морозенко, М. Храм душі / Марія Морозенко. – Київ : Друкарський двір Олега Федорова, 2023. − 204 с. 

Світ крихкий, вразливий, чуттєвий... Схожий на немовля, що потребує постійності захисту та любові. Бути частинкою цього світу, жити в ньому − тонко відчувати його, не нашкодити, зберегти. Не всім людям це під силу. Егоїзм власного запиту часто стає руйнівним. Людство, покликане берегти, беззастережно знищує свій світ, а водночас і себе. Виявляється, ми ніщо без нашого дорогоцінного простору буття − дрібні порошинки, здійняті вітровієм – самотні, нещасні, розгублені. Як перекотиполе котимося через вервечку днів. Чіпляючись за спогади, намагаємось віднайти самих себе. Ця збірка покликана пробудити сумління. Храм душі – це наші почуття, наша справжність. Як молитва за світ, людей у світі. Цілісні ми. Читайте, відчувайте, пробуджуйте себе і своє глибинне відчуття до світу. Живіть з любов’ю.

 

Поміж повітряних тривог : антологія воєнної лірики / [авт.-упоряд. Марія Морозенко, Інна Ковальчук]. – Київ : Друкарський двір Олега Федорова, 2023. − 124 с.

Ми живемо повноцінним життям поміж повітряних тривог. Але живемо з надією на нашу Перемогу. Саме про це наша творчість у сьогоденні. Читайте, поринайте, заглиблюйтесь в джерельну чистоту українського слова.

Живіть з Україною в серці!

 

 

 

Морозенко, М. Іван Сірко: Великий характерник. Славетний кошовий / Марія Морозенко ; худож. М. Паленко. − Львів : Видавництво Старого Лева, 2015. – 368 с. 

Під цією обкладинкою вміщено відразу дві книги про великого героя українського козацтва: «Іван Сірко – великий характерник» та «Іван Сірко – славетний кошовий». Життя Івана Сірка овіяне легендами та сповнене карколомних пригод. Він народився надзвичайною дитинною, з особливим даром характерництва, що допоміг йому здобути багато перемог, і передусім – над собою. Складні випробування лише загартували його дух та тіло. В усіх героїчних битвах Іван Сірко виходив переможцем. Взявши у руки булаву отамана, вірою і правдою служив рідній землі. Рівного йому не було з-поміж козацтва.

 

 

 

Морозенко, М. Я закохалася : повість / Марія Морозенко. – Київ : ВЦ «Академія», 2019. − 127 с. 

І в юному віці кожен має свій характер і своє життя. Шукає себе і власними кроками йде у світ. Переконується, що неможливо з усіма дружити і не мати конфліктів. Бо всі – різні. Неоднаково думають, поводяться і здобувають досвід. Гіркий досвід – також. У героїні цієї повісті − чуйне серце. Думками і почуттями вона вже доросла. Закохується. Розчаровується. Знаходить правильні думки. І опиняється на порозі кохання, про яке мріяла.

 

 

 

Морозенко, М. Найвірніші : історії про собак / Марія Морозенко; іл. О. Воронкової. – Київ : КМ-БУКС, 2016. − 285 с. 

Ця книга розповість нам про собак, які своїм життям довели вірність людям. Собаки – справді неймовірні істоти. Кожна людина, котра колись мала собаку, скаже вам, що зв’язок між чотирилапим другом і хазяїном − особливий, ні з чим не зрівняний.

 

 

 

 

 

Морозенко, М. Незвичайні пригоди Чока, який шукав Країну Щастя : казки / Марія Морозенко; худож. О. Богомаз. − Київ : Преса України, 2010. – 32 с. 

У цій книжці, любі діти, разом з хлопчиком Чокоп ви помандруєте в казкові країни Ласунів і Замазур, де на вас чекатимуть незвичайні пригоди.

 

 

 

 

 

Абетка для звіряток : поезія для дітей / М. Морозенко ; іл. О. Коваль. – Київ : Книжкова хата, 2010. – 32 с.: іл.

Чи можна весело вчити математику? Звісно можна, ящо це книга Марії Морозенко. З цією книгою дитина познайомиться не лише з буквами українського алфавіту, але і з різноманітними тваринами − жирафом, зайчиком, їжачком та багатьма іншими. Про кожну тваринку ви знайдете віршик, який ви зможете вивчити разом з дитиною.

 

 

 

 

Морозенко, М. Чарівна математика / Марія Морозенко. − Тернопіль : Навчальна книга - Богдан, 2017. – 47 с. 

У цій справді чарівній книжечці вміщено необхідні відомості для малюків про цифри та числа, подано вправи для закріплення набутих знань, пояснено дії додавання, віднімання та ділення. Окрім того, діти зможуть засвоїти пряму лічбу, на основі авторських віршів навчаться розпізнавати години, дні тижня, назви місяців тощо. За допомогою «Чарівної математики» дітлахи відкриють для себе також світ геометричних фігур.