Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Літературне кафе «Русанівські зустрічі»

В КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» (генеральний директор М. П. Зніщенко) успішно працює і користується великою популярністю у бібліотекарів та читачів бібліотеки літературне кафе «Русанівські зустрічі».

2 жовтня 2018 року в бібліотеці відбулася чергова зустріч, на якій чарівна ведуча Тетяна Ісай презентувала гостей літературного кафе.

Захід відкрив виступ Вікторії Падалко - талановитої молодої співачки, поетеси, студентки Національної академії керівних кадрів культури та мистецтв та Київського національного університету ім. Т. Г. Шевченка. Вікторія виконала музичні твори на власні вірші, а також на вірші українських класиків І. Франка, Т. Шевченка та шотланця Р. Бернса в авторській музичній обробці. Це було щось неймовірне і захоплююче.

Емоційний був виступ Вікторії Микитенко, яка поєднує в собі акторку, співачку, поетесу. ЇЇ виступ зачарував аудиторію енергією та зворушливою поезією, що створена нею на основі життєвих ситуацій. Слід заначити, що Вікторія Микитенко навчає театральній професії студентів Академії керівних кадрів Міністерства культури. 

Відома українська поетеса Світлана Макаревська  презентувала дві поетичні збірки віршів. Вірші, продекламовані нею, зачепили душевні струни кожного.

Цікавим був виступ Анатолія Горового - голови правління Всеукраїнської спілки «Літературний форум». Він поєднує в собі фахівця з української історії, прозаїка, поета, художника і сценариста. Його філософські вірші в прозі були присвячені сучасній життєвій філософії у віршованій формі.

Роман Кухарук  - голова громадської організації «Український клуб», український прозаїк, поет, журналіст і громадський діяч, ознайомив слухачів з  історією створення громадської організації «Український клуб» та зачитав свої вірші патрітичної тематики. Для бібліотек Київщини Роман Кухарук подарував свої збірки, в кількості 50 примірників.

Від колективу бібліотеки генеральний директор КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей  Зніщенко М. П. подякував гостям  за змістовну зустріч в літературному кафе, побажав творчої наснаги та висловив бажання творчої співпраці.

На згадку про зустріч в літературно-поетичному клубі «Русанівські зустрічі», гості подарували свої авторські книги та поділилися своїми творчими планами на майбутнє. Захід відбувся в теплій, невимушеній, по-домашньому затишній атмосфері, про що свідчать фото зроблені на згадку.

Вдячні господарі літературного кафе «Русанівські зустрічі» плекають надію на наступні зустрічі з новими, талановитими, цікавими майстрами мистецтва і культури України та зарубіжжя.