Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Інформаційна підтримка ЄС – бібліотекам для дітей та юнацтва в Україні"

 

  07 лютого 2019 року Н. В. Острікова, завідувач відділу довідково-бібліографічної та інформаційної роботи КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей" (генеральний директор: М. П. Зніщенко) взяла участь у тренінгу, який проводився Представництвом ЄС в Україні в рамках проекту "Інформаційна підтримка ЄС – бібліотекам для дітей та юнацтва в Україні". Це перший тренінг в рамках проекту. Тренінг проводився на базі Житомирської обласної бібліотеки для юнацтва, участь у якому взяли представники бібліотек для дітей та юнацтва Житомирської, Київської, Рівненської, Хмельницької, Вінницької, Черкаської та Волинської областей. В рамках тренінгу учасники дізналися більше про Європейський Союз.

 З метою та завданнями проекту присутніх ознайомила Вікторія Давидова,  радник з питань преси та інформації Представництва ЄС в Україні. Керівник парламентської експертної групи з євроінтеграції, керівник проекту Денис Черніков розповів учасникам заходу про історію ЄС та принципи його існування. Координатор проекту, представник ГО "Молодіжна альтернатива" Людмила Кудіна презентувала проекти, програми та інформаційні ресурси для підлітків та молоді, що впроваджує Представництво ЄС в Україні, розповіла про куточок Європейського Союзу, що буде облаштовано в 500 бібліотеках України. Це – обласні бібліотеки для дітей, районні бібліотеки для дітей та бібліотеки ОТГ. В інформаційному куточку буде представлено широкий вибір літератури про історію, принципи функціонування, керівні інституції, органи ЄС, відносини ЄС та України, а також ігри, навчальні карти Європи, тощо. 

  З вітальним словом до учасників тренінгу звернувся Посол, Голова Представництва ЄС в Україні Хюґ Мінґареллі

  Проект "Інформаційна підтримка ЄС – бібліотекам для дітей та юнацтва" допоможе бібліотекам, бібліотекам Київської області зокрема, отримати інформаційну підтримку у проведенні тематичних публічних заходів у бібліотеках та громадах.