Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Ми – діти твої, Україно!

 

З нагоди Дня Соборності України за сприяння Управління культури і туризму Білоцерківської міської ради в бібліотеці-філії №1 для дітей відбувся патріотичний мікс «Ми – діти твої, Україно!». На свято завітали читачі книгозбірні та діти з родин вимушених переселенців.

Завідувачка бібліотеки Тетяна Качанова розповіла про історичні передумови об’єднання українських земель, значення цієї події для сучасної історії України. Вона наголосила на важливості національного єднання, адже сьогодні, коли ненаситний та озлоблений «сусід» знову посягнув на цілісність нашої держави, ми, як ніколи, маємо бути свідомі того, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – побудови вільної, демократичної, економічно й духовно багатої України.

З поетичним привітанням виступили юні читачі бібліотеки Люба Дєєва, Мирослав та Мілана Прокопенки, учасники літературно-музичного Фестивалю «Моє ім’я – Україна»: Евеліна Мержан, Марія Бабенко, Ксенія Гелецька, Поліна Неженець, Катерина Гончаренко. Читаючи вірші відомих українських поетів, діти по-особливому розкрили образ України, її красу та велич.

Зворушливим був виступ читачки бібліотеки Владислави Юшки, яка зіграла на флейті Гімн України та прочитала «Молитву за Україну». 

Неймовірно піднесена атмосфера панувала в книгозбірні, коли під виконання на трубі козацького маршу «Запорізька похідна» читачем бібліотеки Яромиром Юшкою діти утворили символічний ланцюг єднання. З особливим старанням і натхненням виконали гуртом пісню січових стрільців «Ой, у лузі червона калина...». 

З привітальним словом до учасників свята звернулася ініціаторка та організаторка літературно-музичного Фестивалю «Моє ім’я – Україна» Ольга Озерян. Вона розповіла про ідею створення Фестивалю та про успіхи його учасників, поділилася планами на майбутнє. Приємним сюрпризом стали подарунки, які люб’язно надала пані Ольга усім учасникам патріотичного міксу. 

Віта Голуб, керівниця гуртка Об’єднанняклубів за місцем проживання «Дивосвіт» потішила дітей патріотичним аквагримом, додаючи яскравих фарб у їхній настрій.

З майстринею Наталією Косолап діти охоче долучилися до виготовлення аплікації «Україна-ненька», на якій з великою вірою й надією написали свої заповітні мрії про перемогу та мир …

Діти також залюбки долучилися до складання пазлів «Моя Україна», заодно розшукуючи на мапі свої рідні міста та мріючи про якнайшвидше повернення до рідного дому.

Активні, веселі, енергійні, позитивні, творчі, мрійливі, світлі, щирі, добрі, слухняні – такими були діти на святі. Хай щасливим буде їх дитинство під мирним небом у вільній і соборній Україні! 

 

Тетяна Качанова