Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

"Психологічний аспект формування людської особистості під час Голодомору 1932-1933 рр. та російсько-української війни"

 

 В КЗ «Публічна бібліотека» Вишневої міської ради відбулося чергове засідання розмовного клубу «Ми разом» На цей раз досліджували "Психологічний аспект формування людської особистості під час Голодомору 1932-1933 рр.та російсько-української війни". Викладачка Крюківщинського ліцею «Лідер» Вікторія Трохимець проводила паралелі між подіями 1932-1933 років та сучасністю. Зараз, як і 90 років тому, кремлівський режим здійснює геноцид українців. Намагається знищити тих, хто може протистояти загарбникам, залякати решту і спровокувати гуманітарну катастрофу.

Голодомор забрав мільйони життів українців. Цього року Кремль розв’язав проти українського народу чергову війну на знищення і не приховує намірів вчинити геноцид. Сучасні російські воєнні злочинці намагаються повторити в Україні те, що вже робили їхні попередники: тотальний контроль, терор, депортації, вилучення майна та продовольства. Але цього разу їм на заваді стоїть міцний противник: український народ, ЗСУ, та волонтери спроможний дати відсіч і зламати плани агресора.

До засідання клубу, наша бібліотека підготувала та презентувала книжково-інформаційну виставку «Голод як зброя», що висвітлює трагічні моменти в історії українського народу , що призвели до драми Голодомору 1932-1933 років. Матеріали, представлені на виставці зацікавили всіх присутніх, адже кожен з них мав можливість познайомитися з свідченнями про геноцид українського народу в регіонах, де проживали їхні предки. Присутні також згадували свої дні, які вони провели в окупації та не мали могли купити хліб та необхідні для життя продукти харчування . 

Основний висновок, який був зроблений після засідання розмовного клубу: « Ми - українці не лише готові оплакувати загиблих, а й більше не дозволимо безкарно себе вбивати.»

 

Оксана Бабич, бібліотекар І категорії відділу обслуговування читачів

 КЗ «Публічна бібліотека»  Вишневої міської ради, Бучанського району Київської обл.