Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Нас єднає рідне слово

 

Матеріал подано без змін

 

Нас єднає рідне слово – ніжне, чисте, барвінкове

(З досвіду роботи бібліотек Білоцерківської міської ТГ)

 

З нагоди  Міжнародного дня рідної мови за сприяння управління культури і туризму Білоцерківської міської ради в бібліотеці-філії №1 для дітей відбулася літературно-музична мозаїка «Нас єднає рідне слово – ніжне, чисте, барвінкове». На свято завітали шанувальники рідного слова та української пісні – юні читачі бібліотеки з батьками, вихованці освітнього центру «Диволенд»

Минає рік з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну. Багато країн світу за цей час проявили неабияку підтримку нашій державі. Тож, на знак вдячності у виконанні читачів бібліотеки Мирослава Прокопенка, учня Білоцерківського ліцею іноземних мов-гімназії №9, Анастасії Педченко, Сабіни Агєєвої, Анни Питель, учениць гімназії слов’янських мов-початкової школи №1, Олександра Подзерея, Андрія Шаранди, здобувачів освіти ДПТНЗ «Білоцерківський професійний ліцей»  лунали вірші українських письменників як українською мовою, так і мовами дружніх народів.

В чудовій родині Ведмеденків, яка від початку повномасштабної війни росії проти України проживає в Білій Церкві, дві рідні мови – українська і кримськотатарська, які вони однаково люблять і шанують. Тож, у виконанні сестричок Даміри і Дінари їхніми рідними мовами пролунав вірш Нузета Омера «Мати-земля». 

Неабияк потішив глядачів виступ наймолодшої учасниці заходу Аміни Асадової, яка зачитала вірш азербайджанською мовою.

Святковості та гарного настрою додав виступ солістів вокального ансамблю «Дитячі мрії» (керівник – Ольга Гребінь) Білоцерківської школи мистецтв №6 Марії Дудник та Максима Музиченка. У їх виконанні пролунали пісні «Ой, ти місяцю…» та «Моя країна». 

Ансамбль духових інструментів Білоцерківської школи мистецтв №6 класу викладача  Яни Гільової (концертмейстер – Олена Тіщенко) подарували можливість насолодитися улюбленими композиціями «Місяць на небі» та «Стефанія». 

Завершилася зустріч створенням патріотичних листівок, які будуть передані нашим захисникам.

Щиро раді й вдячні усім учасникам святкової зустрічі! Тримаймося й щебечімо українською!

Тетяна Качанова,

зав. бібліотекою-філією №1

КЗ БМР Білоцерківська ЦБС ім. П.Красножона,

Київська обл.