Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Книжкова виставка «Спішу у світ Шевченкового слова» до 209-річниці від Дня народження Великого Кобзаря

 

В КЗ  КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» на абонементі відділу обслуговування учнів-читачів 7-9 класів оформлено книжкову виставку «Спішу у світ Шевченкового слова»  до 209-річниці від Дня народження Великого Кобзаря.

На виставці представлено, як поетичні твори Тараса Григоровича Шевченка, так епічні прозові твори, драму «Назар Стодоля», а також публіцистичні, літературно-критичні та інші праці. В творчому доробку геніального співця України – у мелодійній поезії - звучить щира, зворушлива й палка любов до Батьківщини, коли Шевченко оспівує буйну красу української землі і зображує велич свого народу у боротьбі за національну свободу. Історичну мудрість Великого Кобзаря шанувальникам Шевченкового слова допоможуть розкрити монографії  науковців-дослідників творчості Тараса Шевченка С. О. Єфремова, Івана Огієнка, Петра Жура, Івана Дзюби та інших авторів. Невідомі сторінки життя Кобзаря знайдуть читачі в книгах-спогадах, з мемуарів його сучасників, багато яких представлено на полицях нашої бібліотеки.

 

Запрошуємо всіх бажаючих ознайомитись з представленими книжками, приєднатися до читання талановитих творів Т.Г. Шевченка, які збагатили не тільки українську, але й світову літературу, а бібліотекарі завжди допоможуть вам підібрати книжки за смаком.