Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Я чую голос твій, Тарасе, крізь століття!

 

Матеріал подано без змін

 

Я чую голос твій, Тарасе, крізь століття!

(З досвіду роботи Публічної бібліотеки відділу культури Кагарлицької міської ради)

 

От де люде  наша слава, слава України!

 

Творчість Тараса Шевченка співзвучна з подіями, що відбуваються у нашій країні, пов’язаній  з російською агресією.  Багато   його  творів   оспівують    боротьбу  поневоленого кріпацтвом українського народу за свою свободу, незалежність. 

У бібліотеках  Кагарлицької  громади  з нагоди 209 річниці з дня народження Тараса Шевченка організовано та проведено заходи, в т.ч. й  Шевченківські читання.

У Центральній бібліотеці влаштовано книжково – ілюстративну виставку «Тарас Шевченко – поет, який єднає минуле, теперішнє і майбутнє» та проведено онлайн Шевченківські читання, в яких взяли участь бібліотечні працівники – Тетяна Владімірова, Олена Шевченко, Алла Лазоренко, Галина Рупенко, провідний методист ОМЦНТКОР    Антоніна Коршунова   та користувачі  центральної бібліотеки – Анна Борисова, Михайло Литвин, Ігор Демиденко. 

Посилання

З  наочних  форм  популяризації творчості Т.Г.Шевченка у бібліотеках влаштовано книжкові виставки  та тематичні полички: «Учітеся, читайте і чужому научайтесь й свого не цурайтесь» (філія №9 Антонівська сільська бібліотека), «Вартовий пам’яті народної» (філія№12 Мирівська сільська бібліотека), «Шевченко – наш, він для усіх століть…» (філія №18 Черняхівська сільська бібліотека), «Ти правди вільності пророк» (філія№10 Липовецька сільська бібліотека), «Незбагнений Апостол» (філія№15 Ставівська сільська бібліотека),  «Співець народної долі» (філія№19Шубівська сільська бібліотека), «Патріотизм у творчості Т. Шевченка»( філія №4 Горохівська сільська бібліотека).

В Шевченківських читаннях онлайн взяли участь користувачі  різних вікових груп бібліотек:

Куріленко Катя з віршем «Зоре моя вечірняя…» - філія №9 Антонівська сільська бібліотека

Посилання

Радчун Анна  з віршем «Заповіт», Радчун Артем  з віршем  «Зоря моя вечірняя..»   - філія №4 Горохівська сільська бібліотека

Посилання

Полозова  Аріна з віршем  «Світає, край неба палає…» , Навєрова Валерія з віршем «Цвітуть сади» - філія№13 Переселенська сільська бібліотека

Посилання

Станіслав Карандюк «Хвалилися Гайдамаки» - філія №3 Горохуватська сільська бібліотека

Посилання

Філія№7 Кадомська сільська бібліотека  спільно з сільським будинком культури презентувала відео «Ми з Кобзаревого роду», в якому дано аналіз творчості Т. Шевченка та прозвучали уривки з  творів, які співзвучні з теперішнім часом: «До Основ*яненка», «Розрита могила», «Сон», «Кавказ» тощо. 

Посилання

 Філія№2 Буртівська сільська бібліотека – відео літературних читань «Літопис долі Кобзаря» 

Посилання

 Філія №20 Шпендівська сільська бібліотека організувала та провела літературну годину «Дзвенять Кобзареві Струни». 

Тарас Шевченко – це наша душа, наша мудрість, наша сила. Нехай «Заповіт» Великого Кобзаря стане заповітом для всіх нас: зберегти мову народу, його звичаї, його пісні й  пронести через віки. Нехай вогонь його душі запалить у наших серцях іскру Віри, Надії, Любові до рідної землі, свого народу. 

 

 

провідний методист ОМЦНТКОР

відділу культури 

Кагарлицької міської ради

Антоніна Коршунова