Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Майстер-класи з писанкарства

Напередодні Великодня в КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» були організовані майстер-класи з писанкарства, де кожен мав можливість навчитися створювати власні писанки та дізнатися більше про українську культуру та традиції.

Сьогодні писанки - це не тільки предмети народного декору, але й важливий елемент української культури, який містить своє відображення у народних звичаях, обрядах та святкуваннях.

Кожен орнамент на писанці має свій сакральний зміст. Наприклад, трикутники та зірки позначають світло, круги - сонце та життя, хрести - християнство, рослинні мотиви - родючість. Ці символи передають унікальну інформацію про традиції, віру та культуру українського народу.

Писанки також мають велике естетичне значення, тому їх розпис виконується в різноманітних кольорах та з використанням різних технік, що дає можливість створити неповторний та унікальний образ.

Збереження та передача традиції розпису писанок є важливою задачею нашого народу для збереження національної культури та ідентичності.

Ми запрошуємо вас до нашої бібліотеки, щоб ознайомитися з тематичними книгами про писанки та українські традиції за адресою: Русанівська набережна, 12.