Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Книги КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» – «Олекса Довбуш», «Перстень воєводи» та «Біжи, Форесте, біжи!»

 

Хороша та книга, яку відкриваєш − смакуючи, а закриваєш − збагатившись.

А. Олкотт

 

Сьогодні в нашій добірці літератури книги Василя Карп`юка, Галини Пагутяк та Яни Хоменко.

 

Карп'юк, В. Олекса Довбуш. Кров опиря / Василь Карп'юк ; худож. Н. Кудляк ; ред. А. Думбрава. − Брустури : Дискурсус, 2023. – 128 с

Прародитель зла Арідник відправляє кажана-опиря, щоб той відшукав таємний сховок Олекси Довбуша і вразив опришка. Але кажан летить на запах крові і помилково кусає Олексину сестру Параску, маму Павлика. Жінка ризикує загинути або стати опирицею. Врятувати її можуть лише ліки на основі крові іншого опиря. Щоб її роздобути, Павлик вирушає аж у Трансильванію. Та чи вдасться хлопцеві досягнути бажаного? Що змусить Олексу Довбуша вийти зі свого сховку, і як він поведеться із паном Владзем?

Гов, а хто такий пан Владзьо?

 

Пагутяк, Г. Перстень воєводи / Галина Пагутяк ; худож. С. А. Мазур ; ред. О. Волосевич. − Львів : Література та мистецтво, 2023. – 48 с. 

 

У часи Київської Русі, в давньому Плісненську сталися дивовижні події - сам воєвода потрапив у залежність від казкових істот. Вони зажадали, щоб воєвода привів до них свого сина-спадкоємця, але... сина у воєводи не було, тобто вже не було. От халепа! Добре розмисливши він знайшов вихід із скрутного становища знайти хлопчину-сироту, взяти його в прийми та оголосити своїм сином. Що й зробив... Що ж з того вийшло описано в захопливій історії про часи, коли на Русі правили князі і допомагали їм захищати край воєводи.

 

Хоменко, Я. Біжи, Форесте, біжи! / Яна Хоменко ; худож. Н. Дяченко-Китайгора. – Київ : Час майстрів, 2023. − 132 с.

Пригодницька повість української письменниці Яни Хоменко переносить читача у казковий ліс, де життя звірів таке схоже на життя звичайних людей. Вони будують стосунки з рідними й однолітками, сваряться і миряться, розважаються і втрапляють у халепи. Найшвидший у лісі горностай, розумна мишка та буркотливе пташеня – що між ними спільного? Чи зможуть вони зберегти свою неочікувану дружбу, врятувати рідний ліс і вибороти право бути собою?