Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

КЗ КОР Київська обласна бібліотека для дітей» – «Старий будинок», «Ти все зміниш учора» та «Ключ до всіх дверей»

 

Як багато людей,

які після прочитання іншої гарної книги,

відкривали нову еру свого життя.

Г. Торо

 

 

Сьогодні в нашій добірці літератури книги «Старий будинок» Олександри Дорожовець, «Ти все зміниш учора» Валерії Савотіної та «Ключ до всіх дверей» Олександри Орлової.

В книгах описані світлі й чарівні фантастичні історії, в героях яких можна упізнати себе і своїх друзів; а також про те, яким насправді важливим у нашому житті є все, створене з добром і любов’ю, у що вкладена часточка душі.

Приємного читання!

 

Дорожовець, О. Старий будинок / Олександра Дорожовець ; худож. Н. Дойчева-Бут. − Київ : Наш Формат, 2021. − 192 с. 

Софійка, нехтуючи бабусиними пересторогами, наважилася піти Тихою вулицею й зазирнути за паркан покинутого, проте неймовірно красивого старого будинку. Несподівано вона стає бранкою цього таємничого місця та його господарів...

 

 

 

 

 

Савотіна, В. Ти все зміниш учора / Валерія Савотіна ; графічна роб. В. Дмитриків. – Київ : ВЦ Академія, 2021. − 160 с. 

2120 рік. У п’ятнадцять років кохання несподіване й дивніше дивного. Навіть якщо світ довкола – підступно жорстокий. Репресії на кожному кроці. На всіх доносять, усюди – контроль, звичне покарання − карцер. Ніхто нікому не вірить. Удома й у школі кожен намагається затаїтися. І раптом мама вирішує сховати Ярину від переслідувань. А потім відбувається те, про що вона могла хіба що мріяти.

2066 рік. Незбагненним чином Ярина опинилася в місті, яке сяє оманливою безтурботністю. Багато його мешканців і не здогадуються, що все зовсім не так, як видається. Ярина загадкова для них, а їй непросто їх розуміти. Далі − каскад несподіваних подій: зустріч із тим, у кого закохана і хто бореться із системою; знайомство зі штучним інтелектом; підступ, зрада і вимушено фатальні вчинки, до яких була готова, але вони нагнітають неспокій.

 

Орлова, О. Ключ до всіх дверей / Олександра Орлова ; худож. А. Рафаєнко. − Харків : Читаріум, 2021. – 120 с.

 

Головна героїня книги «Ключ до всіх дверей» Віра – звичайна сільська дівчина, а втім, напрочуд допитлива. Саме допитливість завела її однієї літньої днини до чарівного шатра, де загадковий незнайомець вручив їй ключ, запевнивши, що той відмикає всі двері на світі. Щоправда, лише тоді, коли місяць уповні. Не надто повірила дівчина у таку магію, проте за першої ж повні отримала нагоду випробувати ключ і натрапила на дивну обитель зачарованого князя Марка. Удвох вони відчинять чимало дверей, відвідають казкові світи, будуть свідками й учасниками незвичайних подій та історій. Можливо, Віриному ключу до всіх дверей судилося стати і ключем до серця Марка? Та чи вдасться простій дівчині звільнити князя від давніх і вельми сильних чарів?