Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Книги КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» – історії про звірів від сучасних українських письменників

 

«Є у мене товариші вірні – книжки добрії»

М. Грушевський

 

Сьогоднішня наша добірка літератури присвячена дитячим книгам про звірів сучасних українських письменників.

«Таємне життя Рудика» Золотківської Таїс, «Найкращий татусь» Меламеда Геннадія та «Коли я була лисицею» Поставної Тетяни подарують вам багато приємних емоцій. 

Кожна книга вчить добру, повазі, сміливості, дружбі та людяності. 

 

Золотковська, Т. Таємне життя Рудика / Таіс Золотковська ; худож. М. Рудик. − Харків : Вид-во «Ранок», 2021. − 36 с. : іл.

Жила собі кішка. Звали її не Маркіза, не Принцеса − просто Рудик. Кішка-бешкетуха завдавала чимало клопоту всій родині. Та чи насправді від неї не було жодної користі? Здається, що улюблена справа Рудика − дрімати на траві під черешнею. Але тільки-но щось трапляється, кішка вже поспішає на допомогу. Справжній супергерой із пухнастою мордочкою та гострими кігтями!

 

Меламед, Г. Найкращий татусь / Геннадій Меламед ; худож. Н. Стешенко ; дизайн Р. О. Горєлова. − Харків : Вид-во «Ранок», 2020. – 36 с. : іл.

Ця історія про маленького Єнотика Євгенка, який був неймовірно щасливий, адже тато пообіцяв йому піти рибалити! На справжню риболовлю, вже завтра! Але тут Євгенко сильно захворів ... Та якщо тато обіцяв риболовлю, то вона обов'язково буде!

Зворушлива історія про маленького єнотика, який дуже хотів порибалити, але захворів. Та якщо тато пообіцяв риболовлю, то так і буде.

 

Поставна, Т. Коли я була лисицею / Таня Поставна ; худож. М. О. Фоя. − Харків : Віват, 2019. − 64 с. : іл.

Ця книжка про дитинство і віру в дива. Про силу дитячої уяви і стосунки зі старшими. Про те, що деколи дідусь і бабуся можуть замінити батьків, а сім’я не обов’язково складається з мами і тати. Ця книжка допомагає дітям краще зрозуміти дорослі проблеми, а дорослим – згадати дитинство.