Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Книги КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» – «Люди стають думками», «Моя мама схожа на Саскію», «Викрадач почуттів»

 

«Книга – найтерплячіший,

най витриваліший і найвеселіший друг.

Вона не відвернеться від нас у хвилини лиха або негоди» 

Смайлс С.

Сьогодні в нашій добірці літератури книгисучасних українських авторів: Руслана Борта «Люди стають думками», Тетяни Винник «Моя мама схожа на Саскію» та Галини Манів «Викрадач почуттів».

 

Борта, Р. Люди стають думками / Руслан Борта ; дизайн О. П. Щербина ; ред.: О. Г. Стусенко, І. П. Хмельовська. – Київ : Видавництво Ліра-К, 2023. − 224 с.

24 лютого Росія розпочала повномасштабну війну проти України.

Ця війна назавжди вписана в історію нашої держави.

Але ж історія пам'ятає події, а не думки. А наші думки про цю війну залишаться з нами.

Ця книга – збірка міркувань чотирьох персонажів, кожен із яких по різному зустрічає війну.

 

Винник, Т. Моя мама схожа на Саскію / Тетяна Винник ; худож.- оформл. А. М. Андреєва ; ред. І. Криворук. – Чернівці : Букрек, 2023. − 128 с. 

У психологічній повісті для підлітків Тетяни Винник «Моя мама схожа на Саскію» розкриваються проблеми дитини в соціумі. У центрі сюжету − життя 13-річної дівчинки Марії, яка втратила на війні батька, не може порозумітися із мамою, зазнає цькувань у школі.

Брати на себе відповідальність за власне життя, змінювати його і змінюватися, мріяти і йти до своєї мети (чи це стосується ідеї здобути авторитет серед однолітків та порозумітися з мамою, чи привернути увагу найкрасивішого хлопця), не підкорятися обставинам, а крок за кроком досягати бажаного результату, – усе це робить головна героїня повісті. І доводить, що все можливо,якщо повірити в себе.

 

 

Манів, Г. Викрадач почуттів : повість / Галина Манів ; худож. А. Джанік'ян ; ред. С. Крупчан. – Київ : ВИДАВНИЦТВО РМ, 2023. − 264 с. (Сучасний підлітковий роман)

Сюжет повісті розгортається довкола п’ятьох підлітків, які намагаються допомогти старшому братові Костя Тарасу. Юнак повернувся з війни з російськими загарбниками пораненим і виснаженим. Вже вдома він зустрів викрадача почуттів, демона, який висмоктує емоції і забирає життєві сили… Тепер врятувати Тараса може тільки п’ятірка відчайдухів, які заради нього готові вирушити в потойбіччя, в мандрівку сповнену небезпек та випробувань.