Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Книги КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» – «Пригоди малого Ніколя», «Тореадори з Васюківки», «Митькозавр із Юрківки»

 

Сьогодні в нашій добірці літератур книги Рене Госсінні «Пригоди малого Ніколя»,  Всеволода Нестайки «Тореадори з Васюківки», Ярослава Стельмаха «Митькозавр із Юрківки».

Приємного читання!

 

Госсінні, Р. Пригоди малого Ніколя : оповідання / Рене Госсінні ; пер. з франц.: З. Борисюк, О. Борисюк ; худож. Ж. Сампе. – Київ : РІДНА МОВА, 2019. – 544 с. : іл. – (Шедеври дитячої літератури рідною мовою)

Це веселі історії про доброго та пустотливого хлопчика Ніколя та його друзів.

В які тільки пригоди вони не потрапляли, в яких кумедних історіях вони тільки не були замішані, з якими людьми їм довелося познайомитись і скільки цікавого вони встигли побачити, всього і не перелічити.

 

 

 

Нестайко, В. Тореадори з Васюківки  : трилогія / Всеволод Нестайко ; ред. І. Малкович. – Київ : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2019. – 543 с. 

Чи хочете ви відчути потужну дозу доброго гумору? Тоді гайда знайомитись з двома ліпшими друзями Явою та Павлушою, і, які пристрасно бажають прославитися на весь світ. Історія починається з відчайдушного інженерного проекту хлопців — спорудження гілки метрополітену під сільським свинарником. У результаті 50-кілограмова свиня провалюється у безодню «інженерного проекту» Яви і Павлуші.

 

 

Стельмах, Я. Митькозавр із Юрківки / Ярослав Стельмах ; авт. післямови. Л. В. Хмелевська ; худож. О. Г. Жуков ; худ. оформл. М. С. Мендор. – Харків : Фоліо, 2021. – 220 с. : іл. – (Шкільна бібліотека української та світової літератури)

Історія ця починалась зовсім звичайно. Друзі п’ятикласники Сергій та Митько приїхали на літній відпочинок у село. Вчителька ботаніки дала їм завдання — зібрати колекцію комах. Але хто ж міг уявити, що замість комах хлопці почнуть полювати... на страшну химеру, що живе в озері. Звідки взялась та потвора, і як її захопити? Друзі починають діяти...