Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Обережно – міни!

«Обережно – міни!» віртуальна виставка до Міжнародного дня просвіти з питань мінної небезпеки і допомоги в діяльності, пов’язаної з розмінуванням. 

В зв’язку з російсько-українською війною, Україна увійшла до переліку країн, найбільш забруднених мінами. Українські сапери докладають максимум зусиль, аби розмінувати територію, але, на жаль, знайти та знешкодити 100% зарядів дуже складно. Саме тому всі мешканці країни мають бути вкрай обережними, знати та завжди пам’ятати правила поводження з вибухонебезпечними предметами. Адже знання про те, як виглядають небезпечні предмети та алгоритм дій при їх виявленні, інформація про визначення небезпечних місць та життєві приклади – дають більшу впевненість, що населення мінімізує ризики при зіткненні з вибухонебезпечними предметами.

Пропонуємо вашій увазі віртуальну виставку «Обережно – міни» яка містить алгоритм дій та ключові правила поводження при виявленні вибухонебезпечних предметів, бібліографічний список інтернет-джерел з корисною інформацією за темою, та відбірку актуальних відеоматеріалів.

Переглянути виставку можна тут