Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

"Сучасна бібліотека: моделювання бібліотечного обслуговування читачів різних вікових категорій"

 

6 червня 2019 року в КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей»( генеральний директор: М. П. Зніщенко), згідно Плану роботи на 2019 рік управління культури, національностей та релігій Київської обласної державної адміністрації ( начальник: І. В. Золотоверх), проведено обласний семінар за темою: "Сучасна бібліотека: моделювання бібліотечного обслуговування читачів різних вікових категорій" за участю завідувачів відділів обслуговування центральних районних, міських бібліотек районних, міських централізованих бібліотечних систем Київської області.(програма)

Відкрив обласний семінар генеральний директор КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей", кандидат  історичних наук, заслужений працівник культури України М. П. Зніщенко. В своєму виступі він акцентував увагу на основні завдання та напрямки в діяльності бібліотек Київської області по просуванню читання та залучення до нього читачів різних вікових категорій. Наголосив, що важливим орієнтиром в цьому контексті є сучасний читач з його запитами, потребами та проблемами, читач епохи перебудов, трансформації та буму розвитку новітніх технологій.

Під час семінару заступниками директора та бібліотечними спеціалістами КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей» були надані ґрунтовні консультації та змістовні інформації і методичні поради у відповідності до теми семінару та з актуальних питань бібліотечного обслуговування дитячого і дорослого населення Київської  області, виходячи з вимог сучасності. За допомогою флеш-копіювання учасникам семінару були надані методичні матеріали, необхідні для використання в їх професійній діяльності, підготовлені працівниками КЗ КОР «Київська обласна бібліотека для дітей».

Під час роботи семінару відбулися професійні діалоги з актуальних проблем та професійних питань діяльності бібліотек. В обговоренні взяли участь завідувачі відділів обслуговування  Білоцерківської, Іванківської РЦБС та Білоцерківської, Броварської МЦБС. Вони поділилися досвідом роботи з питань: адресний абонемент як форма обслуговування користувачів поважного віку та людей з обмеженими фізичними можливостями; бібліотечний майданчик в місцевому парку: обслуговування користувачів поза межами бібліотеки; ситуаційна гра як активна форма розвитку соціального потенціалу користувача; моделі бібліотечного обслуговування користувачів соціально активного віку та проінформували про цікаві форми роботи, які вони застосовують в своїй діяльності. 

В рамках семінару, у партнерстві з Київським обласним департаментом юстиції, була організована зустріч з його головним спеціалістом Людмилою Боярчук. Учасниками семінару були отримані буклети з актуальних правових питань та корисна інформація з правового забезпечення родинного виховання,  законодавства з  питань батьківства та батьківської відповідальності.

Присутні на семінарі взяли участь в урочистому відкритті виставок талановитої художниці з м. Ірпінь Київської області  Евгенії Харгрі (Голубенко).

Підвів підсумки обласного семінару генеральний директор КЗ КОР "Київська обласна бібліотека для дітей" М. П. Зніщенко.