Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Ірпінь, «місто письменницької слави»!

 

Презентація нового роману Марини Гримич «Клавка»

(з досвіду роботи Ірпінської центральної міської бібліотеки)

17 травня у Ірпінській центральній міській бібліотеці відбулася презентація нового роману «Клавка» відомої української письменниці, доктора історичних наук, кандидата філологічних наук, директора видавництва «Дуліби», члена Спілки письменників України, члена Національної спілки краєзнавців України Марини Гримич.

Пані Марина одразу заволоділа увагою слухачів, адже одне з місць, де відбувається дія представленого роману – це наш Ірпінь, «місто письменницької слави»! Авторка з дитинства часто приїжджала до нашого міста, тож пам’ятала його ще за часів, коли «луг біля річки був буквально всипаний незабудками». Була добре знайома з відомими письменниками, які відпочивали у будинку творчості. Вона розповіла цікаві факти з їхнього життя, адже знала їх з іншого боку, ніж пропонують нам хрестоматії. На тлі розповіді вимальовувалася й загальна історія українського літературного процесу. 

У романі «Клавка» читач, спостерігаючи за долею молодої дівчини Клавдії, довідується про особливості літератури 1940-х  років, чи все тоді було так погано? Звісно, що ні, і, щоб глибше про це довідатися, зацікавлені слухачі мали чудову нагоду придбати авторський примірник нового видання Марини Віллівни з її автографом.